BIST 9.916
DOLAR 35,19
EURO 36,64
ALTIN 2.961,89
HABER /  EKONOMİ

BimSA sektöre fark attı

Sabancı Holding şirketlerinden BimSA Genel Müdürü Tunç Taşman, şirketin büyüme hızının sektörün büyüme hızından 5 katı fazla olduğunu açıkladı.

Abone ol

BimSA Genel Müdürü Tunç Taşman, BimSA’nın 40 yılı aşan tecrübesiyle firmaların dijitalleşme yolunda eşlikçisi olduklarını ifade ederek, “Bu da bizi sektörün en dinamik ve hızlı büyüyen firmalarından biri haline getiriyor” dedi.

Geçtiğimiz yıl kuruluşunun 40’ıncı yılını kutlayan BimSA’nın Genel Müdürü Tunç Taşman, BimSA’nın vizyonu, misyonu ve hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Taşman, 2016 hedeflerinin farklı alanlarda ve teknolojilerde büyümek olduğunu, kuracakları Güvelik Operasyon Merkezi / Security Operations Center (SOC)  ile güvenlik açıklarının önüne geçmeyi hedeflediklerini belirtti.

“2014’TE SEKTÖRÜ BEŞE KATLADIK”

Bilgi teknolojileri pazarının genel bir değerlendirmesini de yapan Taşman, “Bu pazarda yakın geleceğin en önemli gündem maddelerinden biri büyük veri oluşturacak. Önümüzdeki beş yıl içinde de bu pazarda yıllık veri artış hızının yüzde 59 düzeyinde olması ve piyasanın 50 milyar doları aşması bekleniyor. Biz de BimSA olarak hızla artan bu ihtiyacı karşılamak üzere veri merkezimiz için yeni yatırımlar yaparak kapasitemizi iki katına çıkarttık. Ayrıca büyük veri ve analitik departmanı kurduk. BimSA, Türkiye’de kurumsal dijitalleşmenin baş aktörlerinden biri olacak.

BimSA, hem yatırımları hem çalışanları ile Türkiye’nin dijitalleşmesine katkıda bulunuyor. Türkiye’de bilişim sektörünün büyüme ortalaması yüzde 10-11 düzeyinde. BimSA olarak 2014 yılında sektör büyümesinin 5 katı üzerinde büyüdük. 2015 yılını da aynı şekilde yüzde 46 büyüme ile kapattık. Büyüme hedefimiz 2016 yılında da hız kesmeyecek. Önümüzdeki üç yılda gelirlerimizin yüzde 25’ini yeni teknoloji alanlarından sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

“ŞİRKETLERİN ÇABALARINI BİRLEŞTİRDİĞİ MODELE GİDİYORUZ”

Bütün şirketlerin çabalarını birleştirdiği, tek elden yürüttüğü bir modele doğru gittiklerini belirten BimSA Genel Müdürü Tunç Taşman,  “2016 bizim için büyümenin yeni alanlardan ve yeni teknolojilerden olduğu bir yıl olacak. Beyin gücü sektörümüz için en kritik şey. Doğru insan kaynağına erişmek çok önemli. Bir kere üniversitelerle işbirliği yapmanız gerekiyor. Biz mümkünse gençleri mezun olmadan işe almaya çalışıyoruz. Arkadaşları mümkün olduğunca erken alıp hem teknik yeterliliklerini desteklemek  hem de onların yaratıcılıklarından yararlanmak için genç yetenek programı yapıyoruz” dedi.

 “MÜŞTERİLERİMİZİN  GÜVENLİĞİNİ 7/24 TAKİP EDECEK BİR YAPI KURUYORUZ”

Sistemlerin çalışması kadar güvenliklerinin de günümüzde çok önemli olduğunu belirten Taşman, “Güvenlik açıklarını daha yakından takip edebilmek için 2016’da Güvenlik Operasyon Merkezi kurmayı hedefliyoruz. Hizmet verdiğimiz müşterilerimizin 7/24 takip edildiği herhangi bir anormallik durumu varsa bu durumları da takip edecek bir yapı kuruyoruz. Güvenlik her geçen gün daha ciddiye alınması gereken, her geçen gün daha zor hale gelen bir konu artık.” ifadelerini kullandı.

E-TOHUM İLE FARKLI VE YENİ ÇÖZÜMLER

BimSA’nın Türkiye’de yazılım sektöründeki parlak fikirli girişimcilere desteğini artırmak amacıyla kısa bir süre önce E-tohum Yatırımcı Kulübü’ne üye olduğunu hatırlatan Taşman, “Vizyoner ve yenilikçi yaklaşımı ile bilişime gönül veren BimSA ekibi olarak,  hem yatırımlarımız hem de çalışanlarımızla Türkiye’nin dijitalleşmesine katkıda bulunuyor, 40 yıllık tecrübemiz ile şirketlerin dijitalleşme yolculuklarına eşlik ediyoruz. E-tohum üyeliğimiz sayesinde platform üzerinden bize ulaşan girişimcilerle bir araya gelerek, şirketlere sağladığımız hizmetleri çeşitlendirmeyi ve dijitalleşme konusunda farklı ve yeni çözümler sunmayı hedefliyoruz.” dedi.