BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56

Bilinmeyen 11 Windows kısayolu

Bilinmeyen 11 Windows kısayolu

Windows işletim sistemlerinde hala bilinmeyen, bilinse de pek kullanılmayan birçok kısayol bulunuyor.

Bilinmeyen 11 Windows kısayolu

Yıllardır kullandığımız Windows işletim sistemlerinin tüm kolaylıklarından yararlanıyor muyuz? Aslında Windows; bazıları bilmediğimiz, bazıları ise bilmemize rağmen kullanma alışkanlığı kazanmadığımız kısayollar ve ipuçları ile dolu.Bu kısayolları öğrenip seri bir şekilde kullanarak, fare ile yapacağınız birçok işlemi daha kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz. Hatta sadece fare kullanılarak yapılması mümkün olmayan bazı ek işlevlerden de yararlanabilirsiniz.
İşte yararlı 11 Windows kısayolu ve ipucu…

Bilinmeyen 11 Windows kısayolu

Taskbar
Windows Tuşu + T kombinasyonu ile taskbardaki uygulamalar arasında fareye ihtiyaç duymadan dolaşabilirsiniz. Bu yöntemde taskbardaki bir sonraki uygulamaya geçmek için T harfine art arda basmanız gerekiyor. Açmak istediğiniz uygulamanın üzerindeyken enter tuşuna basmanız programın çalışmasını sağlayacaktır.

Bilinmeyen 11 Windows kısayolu

Gizli "Gönder" Seçenekleri
Bir dosya ya da klasörün üzerinde sağ tuşa basıldığında seçenekler arasında "Gönder" komutu çıkar ve seçili öğeyi kolayca bir başka hedefe gönderme olanağı sunar.
Burada sunulan hedefleri artırmak istiyorsanız, dosya ya da klasör üzerinde sağ tıklamadan önce Shift tuşuna basmanız ve sonra sağ klik yapmanız gerekiyor. Bu yöntem ile normalde "gönder" seçenekleri arasında bulunmayan yeni konumların da eklendiğini göreceksiniz.

Bilinmeyen 11 Windows kısayolu

Gönder Menüsüne Kişisel Seçenek Ekleme
Bir önceki ipucunu kullanarak ulaştığınız genişletilmiş "gönder" seçenekleri arasında hala istediğinizi bulamadıysanız bu yöntemi kullanın. Her zaman "gönder" seçenekleri arasında yer almasını istediğiniz bir konumu kolayca bu menüye ekleyebilirsiniz. Bunun için Windows Gezgini'nin adres satırına "shell:SendTo" ifadesini yazmanız gerekiyor. Açılan pencerede standart "gönder" menüsü hedeflerinin yer aldığını göreceksiniz. İstediğiniz bir konumun kısayolunu buraya ekleyebilirsiniz.