BIST 9.577
DOLAR 34,00
EURO 37,85
ALTIN 2.824,10
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

'Bilimsel Teşvik Ödülleri' dağıtıldı

Atatürk Üniversitesi, çeşitli alanlarda uluslararası bilim dergilerinde yayınlanan nitelikli makaleler ve çalışmaları nedeniyle 13 bilim adamını ödüllendirdi.

Abone ol

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü, Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler alanlarında uluslararası bilim dergilerinde yayınlanan nitelikli makaleler ve çalışmalarına yapılan atıflar nedeniyle 13 bilim adamını, bilgisayar, Atatürk Üniversitesi’nin özel altını, başarı sertifikası ve şiltle ödüllendirdi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı “Bilimsel Teşvik Ödül Töreni” Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde yapıldı. Törenin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen yaptı. Yaşamını yitiren Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasab’ı anarak konuşmasına başlayan Tüzemen, “Üniversitemizde bu kadar kapsamlı olarak ilk defa başlatılan, 2009 yılı Atatürk Üniversitesi Bilimsel Teşvik Ödüllerini alan Üniversitemiz mensubu değerli arkadaşlarımızı can-ı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

Tüzemen, ödül komisyonu tarafından Fen, Sağlık, Sosyal Bilimler alanlarında müstakil olarak değerlendirilen, Makale ve Atıf dallarında olmak üzere toplam 16 ödülün 13 bilim insanına verildiğini söyledi.Rektör yardımcısı Tüzemen, makale dalında verilen ödüllerin 2009 yılında yayınlanan ve gerekli koşulları taşıyan, aynı zamanda uygulama esaslarındaki puanların hesaplanmasıyla verildiğini anlattı. “Atıf dallarında ise, yine 2009 yılı içinde, Atatürk Üniversitesi adresli yayınlara alınan Atıflar dikkate alınmıştır. Yine burada da bir yılda 500’e yaklaşan Atıflarla gurur verici bir tablo ile karşı karşıyayız,” diyen Tüzemen, “Verilen ödüller, üniversitemizdeki bilim hayatının ve bilgi birikiminin ne derece sağlam bir temele dayandığının çok önemli bir göstergesidir,” değerlendirmesini yaptı.