BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56

Bilimin açıklayamadığı fenomenler

Bilimin açıklayamadığı fenomenler

Modern tıp artık pek çok hastalığın çaresini buluyor, son 10 yılda teknolojide gelinen nokta hayal sınırlarımızı zorluyor. ancak bütün bu sevindirici gelişmelere karşın, evren ve gezegenimiz dünya, bir türlü çözemediğimiz sırlarla dolu. işte hayaletlerden ufo'lara, psişik güçlerden déjà vu...

Bilimin açıklayamadığı fenomenler

Modern tıp artık pek çok hastalığın çaresini buluyor, son 10 yılda teknolojide gelinen nokta hayal sınırlarımızı zorluyor. Ancak bütün bu sevindirici gelişmelere karşın, evren ve gezegenimiz Dünya, bir türlü çözemediğimiz sırlarla dolu.

İşte hayaletlerden UFO'lara, psişik güçlerden déjà vu duygusuna kadar tartışılan ve açıklanamayan 10 fenomen...

Bilimin açıklayamadığı fenomenler

BEYİN/BEDEN İLİŞKİSİ:

BİLİMSEL TIBBIN HENÜZ ANLAYAMADIĞI OLAYLAR SIRALAMASINDA BEYİN GÜCÜ 10. SIRADA YER ALIYOR. BEYNİN VÜCUDU NASIL ETKİLEDİĞİ HALA İZLENMİNİ KORUYOR... ÖRNEĞİN "PLACEBO ETKİSİ" DENİLEN DURUMDA HASTALAR GERÇEK BİR İLÇA ALMAMALARINA RAĞMEN BAZI DURUMLARDA İYİLEŞME GÖSTEREBİLİYOR. DOKTORLARIN BU DURUMA YORUMA OLDUKÇA İLGİNÇ: "VERİLENLER GERÇEK İLAÇ OLMADIKLARI İÇİN YAPILACAK TEK BİR MANTIKLI AÇIKLAMA VAR: VÜCUT KENDİ KENDİNİ İYİLEŞTİRİYOR."

Bilimin açıklayamadığı fenomenler

PSİŞİK GÜÇLER:

ÇOĞU İNSAN BU GÜCÜN ASLINDA 6. HİS DENİLEN OLGUYLA BİREBİR İLGİLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR. BİLİM ADAMLARI PSİŞİK OLDUĞUNU İDDİA EDEN KİŞİLERİ BAZI TESTLERE TABİ TUTSALAR DA BUNLARIN SONUÇLARI GENELDE NEGATİF ÇIKIYOR. PSİŞİK OLDUĞUNU DÜŞÜNENLER BU GÜCÜN HERHANGİ BİR TESTTE ANLAŞILAMAYACAĞI GÖRÜŞÜNDE.

Bilimin açıklayamadığı fenomenler

ÖLÜMDEN SONRAKİ HAYAT VE ÖLÜMDEN DÖNME:

ÖLDÜKTEN SONRA YAŞAMA DÖNEN İNSANLARIN ANLATTIĞI TECRÜBELER DOĞRULANAMAMAKLA BERABER BÜYÜK BİR TUTARLILIK İÇİNDEDİR. "DİĞER TARAF"A GEÇTİKLERİNİ İDDİA EDEN İNSANLARIN SAYISI DA HİÇ AZ DEĞİL. BU TÜR VAKALARDA ANLATILAN GENELLİKLE BEYAZ BİR IŞIĞA DOĞRU GİDİLDİĞİ. BİLİM ADAMLARI, BUNLARI DOĞRULAYACAK BİR KANIT OLMADIĞI İÇİN, BU DURUMUN TRAVMA YAŞAYAN BEYNİN YARATTIĞI HALÜSİNASYONLAR OLARAK YORUMLUYOR...