BIST 9.725
DOLAR 35,20
EURO 36,75
ALTIN 2.968,40
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bilim adamlarının 10 dakikalık eğlenceli şovu başlıyor

Bilim adamlarının üzerinde çalıştıkları bilimsel konuları, seyirciye, kolay ve eğlenceli bir dille 10 dakika içinde aktardıkları "2. Science Slam" yarışmasının Ankara finali, 9 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Abone ol

Türkiye'de ilk defa Türk-Alman Bilim Yılı çerçevesinde, Almanya Büyükelçiliği bünyesinde geçen yıl aralık ayında gerçekleştirilen yarışmaya, Ankara'daki çeşitli üniversitelerden öğrenci ve akademisyenler katılmıştı. 

Bilimsel çevrelerin etkinliğe yoğun ilgi göstermesi ve özellikle üniversite öğrencilerini bilimsel araştırmaya teşvik etmesi üzerine Almanya Büyükelçiliği etkinliği, Türkiye geneline yayma kararı aldı. 

Bu yıl Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Konya ve Trabzon'dan seçilecek üniversitelerden birinin ev sahipliğinde "Science Slam" etkinlikleri gerçekleştirilecek. 

ÖN ÇALIŞMA BUGÜN GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Etkinliği tanıtmak için bugün Bilkent Üniversitesinde saat 14.00-17.00 arasında ön çalışma yapılacak. Kimyager ve aynı zamanda medya üzerine çalışan bilim adamı Dr. Lutz Peschke ile "Ankara Science Slam"in geçen seneki birincisi Dr. Thomas Zimmermann, çalışmaya katılanlara sunumlarını nasıl hazırlayacakları konusunda bilgiler aktaracak.

Çalışmanın sonunda "Ankara Science Slam"e katılmak üzere, jüri tarafından 6 aday belirlenecek. Bu adaylar, 9 Aralık'ta Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi binasında gerçekleştirilecek finalde yarışacak ve Ankara birincisi seçilecek. 

Bursa, İstanbul, İzmir, Konya ve Trabzon'daki yarışmalar ise gelecek yıl düzenlenecek. 

Her şehrin birincilerinin katılımıyla 25 Nisan 2016'da, İstanbul'da, Almanya Büyükelçiliği'nin Tarabya'daki yerleşkesinde Türkiye finali "Grand Science Slam Turkey" düzenlenecek. Final yarışmasının sonunda Türkiye birincisi belirlenecek. Birinci Türkiye şampiyonu ilan edilecek ve iki kişilik Berlin'e uçak bileti ve bu şehirde iki gece konaklama kazanacak. 

YARIŞMADA NELER OLUYOR?

Bilim adamlarının üzerinde çalıştıkları bilimsel konuları, seyirciye, canlı olarak kolay ve eğlenceli bir dille 10 dakikalık süre içinde aktardıkları "2. Science Slam"de, sunumların iyi bir şekilde seyirciye anlatılması gerekiyor. Yarışmacıların sunumu, nasıl yapacaklarına ilişkin bir sınırlama bulunmuyor.

Kazananı seyircilerin belirlediği yarışmada, bilgiyi iyi ve eğlenceli şekilde izleyiciye aktarabilen yarışmacının şansının fazla olacağı belirtiliyor. Her yarışmacıya sunumu için 10 dakikalık süre veriliyor. 

Her sunumun ardından puanlama izleyiciler tarafından yapılıyor ve en yüksek puan alan birinci seçiliyor. Her bir katılımcıdan sunumunda, Paris'te gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İklim Değişimi Konferansı çerçevesinde, iklim değişikliği ve çevreye nasıl katkı vereceğini de belirtmesi isteniyor. Etkinliklere katılım ücretsiz olacak.