BIST 9.976
DOLAR 34,09
EURO 38,11
ALTIN 2.846,45
HABER /  MAGAZİN

Bilginerin canı yanacak

Haluk Bilginer köşeye sıkıştı. Yalanladığı haber için Maliye ile masaya oturdu. Canı kötü yanacak.

Abone ol

Haluk Bilginer, daha önce tekzip ettiği vergi cezası için şimdi Maliye ile uzlaşmaya oturuyor. Ünlü sanatçıya çıkarılan fatura 1 milyon 150 bin YTL.

Tiyatro ve sinema sanatçısı Haluk Bilginer, bir reklamdan elde ettiği geliri Maliye'ye bildirmediği için vergisini cezalı olarak ödeyecek. Maliye, ünlü sanatçının üç yıl boyunca aynı reklamdan elde ettiği kazancın 2,5 milyon YTL'lik kısmını gizlediğini belgelerle saptadı.

Bu durum, vergi denetmenlerinin hazırladığı son raporda detaylarıyla yer aldı. Zaman, Bilginer'in gelirini az göstererek vergi kaçırdığını, 'Kadir Çöpdemir'in vergi dürüstlüğü, Haluk Bilginer'i zorda bıraktı' başlığıyla duyurmuştu.

Ancak ünlü sanatçı, 10 Mayıs 2007 tarihinde yayınlanan bu haberi kesin bir dille yalanlayarak, 'ödemediği vergisinin olmadığını' iddia etmişti. Bu sürede yaşanan gelişmeler gazetemizi doğruladı. Bilginer, şimdi 'olmadığını' iddia ettiği borcu için Maliye'yle anlaşmanın yollarını arıyor. Bilginer'e çıkarılan fatura ise yaklaşık 1 milyon 150 bin YTL.

Edinilen bilgilere göre Maliye görevlileri, Bilginer'in bir cep telefonu firmasından aldığı gelirin KDV, Gelir Vergisi ve geçici vergilere tâbi hasılatı gizlediğine dair rapor yazdı. Haluk Bilginer ise söz konusu kazancın Gelir Vergisi'ne tâbi oyunculuk kazancı olmayıp telif hakları kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini öne sürdü. Ancak Maliye uzmanları, benzeri durumdaki diğer sanatçıların, vergisini tam ödediğini belirtti.

İbrahim Balta-Zaman