BIST 8.876
DOLAR 34,27
EURO 37,50
ALTIN 2.928,22
HABER /  GÜNCEL

Bilardo şampiyonu: 'Şike yapmam için para teklif edildi'

Dünya bilardo şampiyonu Ronnie O'Sullivan, 10 yıl önce bilardo ligi maçında şike yapması karşılığında kendisine 20 bin sterlin teklif edildiğini öne sürdü. Profesyonel Bilardocular Derneği O'Sullivan'dan ayrıntılı bilgi istiyor.

Abone ol

Dünya bilardo şampiyonu Ronnie O'Sullivan, 10 yıl önce bilardo ligi maçında şike yapması karşılığında kendisine 20 bin sterlin teklif edildiğini öne sürdü.

37 yaşındaki O'Sullivan yeni yayımlanan otobiyografisinde, "Biri beni arayarak ormanda bir yürüyüş için buluşmak istediğini söyledi. İki akşamlık bir iş için 20 bin sterlin teklif ediyorlardı." diyor.

O'Sullivan, Londra yakınlarındaki Epping Ormanı'nda gerçekleşen görüşmenin 15 dakika sürdüğünü, fakat şike teklifini kabul etmediğini belirtiyor.

"Bunu yapamazdım. Kendime yediremezdim. Birini soymuş gibi hissederdim." diyor.

Profesyonel Bilardocular Derneği başkanı Nigel Mawar, O'Sullivan'dan iddialarına açıklık getirmesini isteyeceklerini söyledi.

'Çok fazla oyuncu şike yapıyor'

Bir ay kadar önce de dünya sıralamasında ilk beşte yer alan Stephen Lee'ye yedi şike olayından ötürü . Lee, karara itiraz edecek.

O'Sullivan kısa bir süre önce, şike yapan tek oyuncunun Lee olmadığı iddiasını dile getirmiş, sonra da sözlerini geri almıştı.

'Roket' lakaplı O'Sullivan, Twitter hesabından attığı bir mesajda "Bilardo maçlarında çok daha fazla oyuncunun şike yaptığını duydum. Stephen Lee yakalandı. Saklayacağınız bir şey yoksa endişeye gerek yok. İfade özgürlüğü bu nedenle yok. Saklıyorlar." demişti.

Dönemin Bilardocular Derneği Başkanı Barry Hearn, O'Sullivan'ın yorumlarının "yıpratıcı ve kabul edilemez" olduğunu söylemiş, bunun üzerine O'Sullivan, "bilardoda şikeye dair elinde somut delil olmadığını" ama bu işleri kimin yaptığı konusunda bilardocuların fikir sahibi olabileceğini söylemişti.