BIST 10.487
DOLAR 32,86
EURO 35,12
ALTIN 2.428,39
HABER /  GÜNCEL

Bıçakçı Fener yorumunu düzeltti

Federasyon Başkanı Bıçakçı, sessizliğini bozdu. Bıçakçı "F.Bahçe''nin lehine olan hakem hataları genel kurula gitme kararına etkili oldu mu?" sorusuna bakın ne dedi?

Abone ol

Türk Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı, CNNTÜRK'te canlı yayınlanan 'Seçime Doğru' programına katıldı. Bıçakçı kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Spor kamuoyunda bilinen bir yanlışı da düzeltme fırsatı bulan Bıçakçı, Fenerbahçe ile ilgili sözlerinin çarpıtıldığını ileri sürdü. İşte Bıçakçı'ya yöneltilen sorular ve yanıtları:

Genel Kurulda aday olacak mısınız?

Ben Federasyon Başkanı olarak görevimin başındayım. Görevimi yapıyorum. Ben Genel Kurula kadar görevimi sürdüreceğim. İleriki zamanlarda birtakım düşüncelerimi paylaşma noktasına geliceğim.

Siz güven tazelemek amacıyla bu kararı almıştınız?

Güven tazelemek olarak belirtmiştim. Ancak orada hukuki bir sıkıntı yaşadık. Hukukçu arkadaşlarımız, genel kurulda toplanıp, güven verip vermemeyi onaylamayı ve ardından seçime gidilmesini önerdiler. Bu bana prensip olarak doğru gelmedi. Arkadaşlarımla görüşüp doğrudan karar aldık.

Şu anda 'aday değilim' mi diyorsunuz

Hayır adayım da demiyorum, aday değilim de demiyorum. Şu anda görevimin başındayım.

Fenerbahçe lehine yapılan hakem hataları Genel Kurulu kararı almanıza etkili olduğunu söylemiştiniz...

Kesinlikle hayır! Hakem hatalarının yoğun olması Genel Kurul kararı almamıza etkili oldu.

Vatan Gazetesi'nde sizin ağzınızdan böyle bir yorum çıkmıştı ama...

Ben Vatan'dan Sanem Altan'a mülakat verdim. Altan bir soruyu üç kez tekrarlayınca ağzımdan böyle bir şey çıkmış olabilir. Önemli olan o kelimeyi hangi bağlamda kullanmış olmamdır. Yoksa ben kesinlikle böyle bir şey söylemedim.

Hakem hatalarına ne diyorsunuz?

Hakem hatalarından dolayı bir Federasyon suçlanamaz. Milli Hakem Kurulu'nun bağımsızlığına inanıyorsak, onları bu şekilde eleştirmemek lazım. Dünyanın her yerinde hakem hataları oluyor. Avrupa'da olmuyor mu? Bizim Federasyonumuzun temel prensibi kurullarımızın bağımsızlığı ve şaffaflığıdır. Biz hiçbir kurulumuza hiçbir şekilde müdahalede bulunmadık. Bu aklımızdan geçmedi. Keza Tahkim Kurulu'na müdahalede bulunmak aklımızın ucundan bile geçmedi.

Aziz Yıldırım, Serkan Balcı'yı FIFA'ya sizin şikayet ettiğinizi dile getirdi. Bu eleştiriye ne diyorsunuz?

Kesinlikle böyle bir şey yok. Ben çok tecrübeli bir hukukçuyum. Biz olayla ilgili herkesin ifadelerini FIFA'ya sunmak için aldık. Serkan'ın söylediklerini biz başka futbolculardan da dinledik.

Başka futbolcu derken... Hamit Altıntop ismi geçiyor

Hayır! Hamit'in dışındaki futbolculardan da konuşuldu. Ama biz bunu hiçbir şekilde söylendiği gibi FIFA'ya götürmedik. Biz Serkan'ın da ifadesini aldık.

Serkan'ın ifadesini FIFA'ya kim söyledi

Hamit bunu duruşmada söyledi. Serkan daha sonra bunu hava atmak için yaptığını söyleyince FIFA yeni bir dosya açmak zorunda kaldrı.

Hamit'in ifade öncesi sizinle görüşmesi oldu mu?

Hayır kesinlikle olmadı! Biz hiçbir futbolcuyla ifadelerinin öncesinde görüşmedik.

Siz nasıl bir ceza bekliyorsunuz?

Şu andaki dosyaya göre sahaya atılan cisimler, saha içi anons ve tünelde yaşananlarla ilgili suçlanıyoruz. Bizden savunma istediler. Biz savunma süresinin uzatılmasını istiyoruz. Ancak ilk gün söylendiği gibi, 'men' gibi bir cezanın gelmeyeceğini düşünüyoruz. Seyircisiz oynama cezasının da gelmemesi lazım. Bizim taraftarlarımız maçta son derece normal davranmıştır. Saha kapatma cezası olabilir.

Kişisel olarak cezalar gelebilir mi?

Kişisel olarak Mehmet Özdilek ,Alpay ve Emre yargılanıyor. Onlara bir ceza gelebilir..

Onbeş gün içinde ne değişecek de siz aday olacaksınız veya olmayacaksınız?

Ben baştan söylediğim gibi şu an görevimin başındayım.