BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Biber gazlı soyguncular tutuklandı

Tokat'ta biber gazıyla kuyumcu dükkanını soyan kardeşlerin ikisi de tutuklandı.

Abone ol

Tokat'ın Erbaa ilçesinde, ''biber gazıyla'' gerçekleştirilen kuyumcu soygununun ardından gözaltına alınan 2 kardeş tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezi Yeşilyurt Mahallesi Gazi Bulvarı'ndaki kuyumcu dükkanına giren kişinin, biber gazı sıktığı kuyumcu Arslan Ünal'ı (53) etkisiz hale getirerek gerçekleştirdiği soygunla ilgili gözaltına alınan K.K. (28) ve İ.K. (30) kardeşler, emniyetteki işlemlerin ardından savcılığa sevk edildi. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

SOYGUN ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Bu arada soygun anının güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. İş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde dükkana giren kişi, bir süre bekledikten sonra biber gazı sıktığı kuyumcu Ünal'ı etkisiz hale getiriyor. Daha sonra tezgahtaki bilezikleri alan soyguncu, olay yerinden kaçıyor.

Erbaa'da 4 gün önce kuyumcu dükkanına giren kişi, biber gazı sıktığı kuyumcu Arslan Ünal'ı etkisiz hale getirmiş, daha sonra tezgahtan 12 bileziği alarak iş yerinin önünde bekleyen araçla olay yerinden uzaklaşmıştı. Ünal, çevredekilerin de yardımıyla Erbaa Devlet Hastanesine kaldırılırken, zanlıların eşkalını ve kaçtıkları otomobilin plakasını belirleyen polis ekipleri, bölgede çalışma başlatmıştı. 

Polis ekiplerince yapılan takip sonucu, kardeş oldukları öğrenilen K.K. ve İ.K. Amasya'nın Taşova ilçesinde yakalanmıştı.