BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Beyoğlunda mutlu son

Beyoğlu Belediyesi ve Genel-İş Sendikası yüzde 17'lik zamla işçiyi sevindirdi.

Abone ol

Beyoğlu Belediyesi ve DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında anlaşmaya varılan ve işçilere yaklaşık yüzde 17'lik zammı içeren toplu iş sözleşmesi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi tarafından imzalandı.

Beyoğlu Belediyesinde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Demircan, belediyenin, işçisi, memuru ve yöneticisiyle bir aile olduğunu düşündüğünü belirterek, ''Belediyenin tüm bu hizmetleri yaparken dayandığı ana bacaklardan biri işçilerimiz, diğeri de memurlarımız.Onları mutluluk içinde çalıştırmak varken, istemeden çalıştırmak hiçbir yöneticinin isteyeceği bir durum değildir'' diye konuştu.

Demircan, bu toplu iş sözleşmesinin mutlulukla neticelenmiş olmasının kendilerini sevindirdiğini sözlerine ekledi. Süleyman Çelebi de işçileri memnun eden güzel bir toplu iş sözleşmesi yaptıklarını vurgulayarak, ''Güzel bir diyalog süreci yaşandı. Koşullar da karşılıklı diyalog ve anlayış sonucu düzeltildi. Ortalama yüzde 17-18'i bulan düzeyde bir ücret artışı gerçekleşti'' dedi. Çelebi, üretimin, verimliliğin ve kalitenin böyle bir toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının ardından artacağına inancını vurguladı.

Konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesini imzalayan Çelebi ve Demircan, daha sonra belediyenin bir başka salonunda bekleyen işçilere müjdeyi birlikte verdi. Çelebi ve Demircan, belediyenin önünde işçilerle birlikte fotoğraf da çektirdi. İmzalanan toplu iş sözleşmesi, 93'ü geçici olmak üzere toplam 267 işçiyi kapsıyor.