BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Beykozda OKULLAR TATİL

Beykoz'da ilk ve orta dereceli okullar 2 gün süreyle tatil edildi.

Abone ol

Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe, ilçede ilk ve orta dereceli okulların 2 gün süreyle tatil edildiğini bildirdi. Cengiz Gökçe, gazetecilere yaptığı açıklamada, su baskınları nedeniyle ilçede ilk ve orta dereceli okulların bugün ve yarın tatil edildiğini kaydetti. İsmail Özseçkin İlköğretim Okulu ve Şehit Er Ali Doğan İlköğretim Okulunun su baskınlarından mağdur olanlar için hazırlandığını belirten Gökçe, bu okulların ısıtılarak barınma ortamı oluşturulduğunu söyledi.

Gökçe, Dereseki Köyü Hamam Boğazı mevkiindeki eski bir binanın da yağış nedeniyle yıkıldığını, ancak olay anında evin boş olması nedeniyle yaralanan ya da ölen olmadığını kaydetti. Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül de ilçede bin evi su bastığını bildirdi. Ergül, yağış nedeniyle ilköğretim okulu öğrencilerinin bugün okula gitmediğini, bu nedenle de okullarda sorun yaşanmadığını söyledi.

Akbaba Köyü Muhtarı Yüksel Kılıç da sağanak yağış uyarısı nedeniyle Beykoz Belediyesi ve İSKİ'nin araçlarıyla dere ağızlarının önceden açılmasını sağladıklarını ifade ederek, ''Dere yataklarındaki binalar dereleri daralttı. Bu binaların acil olarak tahliye edilmesini istiyoruz'' dedi. Bu arada, kurtarma çalışmalarını izlerken bir iş makinesi üzerine çıkan DHA Muhabiri Turan Aslanoğlu, düşerek başından yaralandı.