BIST 10.910
DOLAR 32,68
EURO 35,47
ALTIN 2.500,17
HABER /  DÜNYA

Beyaz Sarayda seks geceleri

Baba Bush döneminde yaşanan skandal 18 yıl sonra ortaya çıktı

Abone ol

Baba Bush döneminde askeri danışman olan donanma subayı John Stufflebeem’in, bir kadın memurla Beyaz Saray’da seks geceleri yaşadığı tam 18 yıl sonra bir ihbar mektubuyla ortaya çıktı.Evli olan Stufflebeem’in, adı açıklanmayan memura "Karım meme kanserinden öldü" diye yalan attığı da Pentagon raporunda yer aldı.

AMERİKALI evli bir oramiralin, Beyaz Saray’da daha düşük rütbeyle görevli olduğu dönemde, federal devlet memuru bir kadınla seks yaptığı 18 yıl sonra ortaya çıktı. 

İHBAR MEKTUBU SORUŞTURMA AÇTIRDI

Pentagon tarafından yayınlanan rapora göre, dört yıldızlı Amiral John Stufflebeem, gerçek ismi saklanarak "Jane Doe" diye söz edilen kadınla ilişkisi yüzünden 1990 yılında Beyaz Saray’daki görevinden alınmıştı. Sonraki yıllarda donanmada yükselen amiral meselenin geçmişe gömüldüğünü zannediyordu. Ancak geçen ocak ayında Pentagon’a ulaşan bir ihbar mektubu üzerine soruşturma açıldı.

YALAN SÖYLEMİŞ

Bu soruşturmada, Jane Doe ve diğerleri doğruları söylemiş, ancak John Stufflebeem yalan ifade vermişti. Stufflebeem, bir gece, Beyaz Saray’da çalışan askeri görevlilere ait bir odada seks yaptığı ileri sürülen kadının adını bile hatırlayamadığını belirtiyor, ayrıca seks yapmadıklarını sadece bir kez öpüştüklerini iddia ediyordu. Evli olan Stufflebeem, Jane Doe’ya "dul" olduğunu, karısının meme kanserinden öldüğünü söylemişti.

BABA BUSH DÖNEMİNDE ASKERİ DANIŞMAN

Baba George Bush döneminde askeri danışmanlık görevinde bulunan, daha sonra donanma hiyerarşisinde yükselen, Afganistan savaşı sırasında Pentagon brifinglerini veren kişi olarak sık sık basının karşısına çıkan Stufflebeem’in gizli ilişkisi 1989 yılında başladı. O dönemde "Jane Doe" da Beyaz Saray’da görevli Dışişleri memuruydu. Doe, Stufflebeem’in evli olduğunu öğrenince sekiz ay sonra ilişkiye son verdi.

İNKAR ETTİ

Amiral Stufflebeem’in Beyaz Saray’daki görevinden "evlilik dışı" ilişkisi nedeniyle alındığı yıllar sonra verilen ifadelerle rapora yansıdı. Bir eski amiri, "Onun bir kadınla ilişkisini bütün şehir biliyordu" diyerek ifade verdi. Ancak, bunlara rağmen, Stufflebeem, cinsel ilişkide bulunmadığını, sadece öpüştüklerini söyledi.

Yapılan soruşturmadan sonra, bu yılın başında, durum Stufflebeem’e aktarıldı, ancak Amiral yine inkar yolunu seçti. Rapora göre, Stufflebeem ile Doe arasında, denizaşırı geziler ve Beyaz Saray dahil defalarca cinsel ilişki yaşandı.

Hürriyet