BIST 9.685
DOLAR 33,89
EURO 37,60
ALTIN 2.809,65
HABER /  DÜNYA

Beyaz Saray da yalanladı

Amerikan yetkilileri, Irak'ın kuzeyinde ''yeni bir askeri hareketlilik olmadığını'' iddia etti.

Abone ol

Beyaz Saray sözcüsü Gordon Johndroe, G-8 zirvesi için bulunduğu Almanya'nın Heiligendamm kentinde, AP ajansında binlerce Türk askerinin Irak'ın kuzeyine girdiği yönünde yayınlanan doğrulanmayan haberle ilgili ''hem Türk, hem bölgedeki Amerikan yetkilileri böyle bir şey olmadığını söylüyor. Bu haberlere yol açacak yeni faaliyet yok'' dedi.

Sözcü, ''Türk hükümetinin, Irak'a yönelik yeni bir faaliyet olmadığını söylediğini, bölgedeki ABD yetkililerinin de yeni faaliyet olmadığını doğruladığını'' kaydetti. ABD'nin, terör örgütü PKK ve terör örgütünün Irak'ın kuzeyini ''güvenli bir sığınak'' olarak kullanmasına ilişkin kaygılarının devam ettiğini ifade eden sözcü, ''Bu tehdide karşı Türk ve Irak hükümetleriyle birlikte çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.

Irak hükümeti doğrulamadı

Bu arada, Irak hükümeti de Irak'ın kuzeyinde Türk askerinin operasyon düzenlediğine ilişkin iddiaları doğrulamadı. Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile Başbakan Nuri el Maliki'nin danışmanlarından George Bagus, Türk askerinin Irak'ın kuzeyine girdiğine ilişkin iddiaları doğrulayamayacaklarını belirttiler. Zebari, sınırda büyük bir hareketlilik görmediklerini kaydetti.