BIST 10.025
DOLAR 35,16
EURO 36,68
ALTIN 2.956,54
HABER /  GÜNCEL

Beşir Atalay'dan son dakika Selahattin Demirtaş açıklaması

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Selahattin Demirtaş'ın güvenlik reform paketi ile ilgili sözlerine ateş püskürdü.

Abone ol

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Meclis’e gelecek olan güvenlik reform paketi ile ilgili Selahattin Demirtaş'ın sözlerini eleştiren Beşir Atalay, "Bu kabul edilemez. Demokrasilerde bu süreçler bellidir. HDP TBMM’de grubu olan bir partidir. Bir yasa bir tasarı geliyorsa Meclis’e, muhalefetini yapar ve mücadelesini orada verir. Yasalarda bu imkanlar çok fazladır. Bunun yerine parlamentoyu bırakıp milleti sokağa çağırmak kabul edilemez" dedi.

ekran-resmi-1436-02-18-10.30.51-am.png

Beşir Atalay’ın açıklamalarından satır başları:

SEÇİM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

SELAHATTİN DEMİRTAŞ NE DEMİŞTİ?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "makul şüphe"nin de içinde bulunduğu Güvenlik Paketi'ne tepki göstererek, "Yasayı miting ve eylemlerle engelleyeceğiz. Bu yasayı çıkarırsan ters teper. Korkmaz, sokağa çıkarlar" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP lideri Selahattin Demirtaş'ın İç Güvenlik Reformu ile ilgili sözlerine ise tepki gösterdi. Bu sözlerin 6-7 Ekim olaylarından ders alınmadığını gösterdiğini anlatan Davutoğlu, kamu düzeninin olmadığı yerde bundan en çok HDP'nin etkileneceğini söyledi:

DÖKÜLEN HER KANIN SORUMLUSU DEMİRTAŞ'TIR

Ne tedbir alınıyorsa birlikte alacağız ama bilelim ki Suriye’deki bu teröre yol açan güç boşluğunun doldurulması gerekiyor. Hükümeti kurar kurmaz Çözüm Süreci mekanizmasını işlettik ve son derece olumlu gelişmeler yaşanırken 6-7 Ekim olayları yaşandı. Bir çok HDP yetkilisi bu olaylar tırmanırken kışkırtıcı tweetler attılar.

Biz Çözüm Süreci’ni tekrar rayına oturtacak bir tavır sergiledik ama Sayın Demirtaş’ın açıklamalarından sonra demek ki hiç ders alınmamış. Şimdi Yasin Börü’nün annesine sormak lazım İç Güvenlik Reformu gerekli mi değil mi? Sayın Demirtaş karar vermelidir. Kamu düzeninin olmadığı yerde Çözüm Süreci yürümez.

Kamu düzeninin olmadığı yerde bundan en çok HDP etkilenir. Sayın Demirtaş’ın bu açıklamaları nereye oturur, herkese, bütün sivil toplum temsilcilerine soruyorum. Tekrar uyarıyorum kendisini, bu çağrılar devam ederse dökülecek her damla kanın sorumlusu Sayın Demirtaş’tır. Varsa bir muhalefeti Meclis’te dile getirilir ama molotof kokteyli ile gösteri yapmak toplantı ve gösteri hakkı kapsamında değildir.

En önemli konumuz kongrelerimiz ve bu kongrelerde teşkilatlarımızla buluşmalarımız. Partimizin ikinci konusu seçime hazırlık. 7 Haziren 2012’de önemli bir genel seçim var. Bütün partiler seçime dönük çalışmalar içindeler. Strateji ekibimizi kurduk yoğun şekilde çalışıyoruz.

DAHA ERKEN HAZIRLANIYORUZ

Genel başkan değişimi oldu. Genel Başkanımızın konumlandırılması, yeni kampanya çalışmaları, müzik… hepsi devam ediyor. Bu çalışmalar benim koordinasyonumda yürüyor. Bu seçime daha erken şekilde hazırlanmaya başlamış olduk.

Bu seçim kampanyamızda Türkiye’yi demokrasi şölenine çevirecek bir seçim kampanyası olacak. Seçimi erken olması gibi şeyler konuşuldu, partimizin öyle bir tutumu yok.

Bugün TBMM’de önemli bir gün. Bütçe görüşmeleri bugün başlıyor. Bütün partilerin genel başkanlarının önemli konuşmaları olacağına inanıyorum. Başbakanımızın önemli bir konuşması olacak. 22 Aralık’a kadar Meclis bütçe görüşmelerini yürütecek. 2015 bütçesi önemli bir dönemeç Ak Parti hükümetlerinin 13. Bütçesi. İlke defa bir parti yönetimine 13, bütçeyi Meclis’e sunmak nasip oluyor.

ÇÖZÜM SÜRECİNE BÜYÜK UMUT BAĞLANDI

Gündemdeki önemli konulardan bir tanesi Çözüm süreci. Parti ve hükümet olarak önümüzdeki en önemli proje olarak bunu değerlendirdik. Bu milletimizin büyük umut bağladığı bir proje. Türkiye’nin geleceği için de bu projenin başarıya ulaşması çok önemli.

Hükümetimiz bütün sorumluluklarını yetire getiriyor. 6-7 Ekim şanssız olaylarından sonra görüşmelerin tekrar başlaması da bizim için önemli. Biz bu görüşmelerin verimli şekilde yürümesini istiyoruz. Kamu düzeni hassasiyetimizin altını çizdik.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN SÖZLERİ KABUL EDİLEMEZ

Bu konuda hükümetimiz önemli tedbirler alıyor. Bu konuda çözüm süreci, yol haritası ve bunu gidişatı ile ilgili net bir politika ve tutum içindeyiz. Bulanık bir şey yok. Hedef ülkemizin her köşesinde şiddet olmasın, her konu siyaset ile tartışılıp görüşülsün. Bunanla ilgili HDP eş başkanı Demirtaş’ın çok tepki çeken de bir açıklaması oldu. Meclis’e gelecek olan güvenlik reform paketi ile ilgili bir açıklama.

Bu kabul edilemez. Demokrasilerde bu süreçler bellidir. HDP TBMM’de grubu olan bir partidir. Bir yasa bir tasarı geliyorsa Meclis’e, muhalefetini yapar ve mücadelesini orada verir. Yasalarda bu imkanlar çok fazladır. Bunun yerine parlamentoyu bırakıp milleti sokağa çağırmak kabul edilemez. Bu siyasi tutum değildir. Eski alışkanlıklardır.

Bu kendilerinin hem siyaset yapmaya çalışan hem de bir türlü sokaktan şiddetten vazgeçmeyen tutumlarıdır. Herkesi daha demokrat bir tavra davet ediyoruz.

ekran-resmi-1436-02-18-10.30.47-am.png

OSMANLICANIN TÜRKÇEDİR, UTANIYORUM

CHP 200 kadar tavsiye kararı ile ilgilenmedi. 2 konu ilgilerini çekti. 1-Osmalnıca zorunlu olsun mu olmasın mı? 2- Din eğitimi ile ilgili tavsiye kararları. Başka birçok karar var ama onların gündemine bile girmedi. CHP bu kararları hepsi uygulanacakmış gibi tutum içinde. Bir tane orada tavsiye kararı var. İmam hatip liselerinde Osmanlıca mecburu olsun düz liselerde ise seçmeli olsun kararı var. Bunu Ortaçağa dönüş olarak yorumluyorlar. Başka ülkede bırakın bu insanların muhalefet paritis lideri olmasını sokağa bile çıkamazlar. Aydın olamazlar. Bu kadar cehalet olmaz. Bundan utanıyorum ben. Siyasette böyle bir temsili insan kabullenemiyor. Ortaçağ Avrupa’ya mahsustur.

Osmanlıcanın Türkçe olduğunu da bilmezler. Sadece farklı alfabeyle yazılan Türkçedir. Bütün klasiklerimiz Osmanlıcadır. Kendimizi sadece cumhuriyet dönemi yazılmış eserlerle mi temsil ediyoruz. Şuanda bütün okunması tavsiye edilen eserler Osmanlıcadır. Çevrisi yapılmıştır, Bütün tarihimiz bizim Osmanlıcadır. 1. Meclis’in tutanakları Osmanlıcadır. Bu bir kültür meselesi, medeniyet bakış meselesidir.

YAZARLARI OKUYUNCA HAYRET EDİYORUM

Şu günlerde bu konularda yazan bazı yazarları da okuyunca hayret ediyorum. Aydın kesimdeki o sesleri. Gözlüyoruz CHP’yi. Ana muhalefet iktidar yarısıdır. CHP’nin tarihimizle toplumsal değerlerimizle milli değerlerimizle barışıyor diyorsunuz ama sonra genleri ortaya çıkıyor. Onların kodları bu, değişmiyor. Tarihimizle kültürümüzle barışmaları da mümkün olmuyor. Bunları çok sığ buluyorum. Türkiye gibi bir ülkeye yakışmaz diyorum. Halbuki bilseler kuşaklar artık çok değişiyor. İnsanlar birkaç dil biliyor. Hele kendi kaynaklarını okumak için. Bir dil değil bu bir okumadır. Ben kendi çabamla fakülteyi bitirdikten sonra öğrenmişimdir. Bunun sıkıntısı çeken çok insan biliyorum ben. Yabancı dili öğrenen bin insan kendi klasiklerini okuyacak bir alfabeyi neden öğrenmesin ki. Siyasetin gündeminde olması bile vahim bir tablo.

BÜYÜK ZİRVE TOPLANACAK

Geçen haftalar yoğun hareketlilikle geçti. Türkiye çok önemli misafirler ağırladı, çok önemli toplantılara katıldı. Başbakanımız Avustralya’da G-20 toplantısına katıldı ve G-20 dönem başkanlığını alarak döndü. Önümüzdeki yıl çok sayıda toplantı yapılacak. Kasım ayında da büyük zirve Türkiye’de toplanacak. G-20 dünya ekonomik zenginliğinin yüzde 80’ini temsil ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin 10 bakanla geldi. Adeta iki bakanlar kurulu toplantısı gibi bütün iş birliği alanları değerlendirilmiş oluyor. Daha sonra Başbakanımız yine büyük bir heyetle Yunanistan’a gitti. Adeta iki hükümetin toplantısıydı. Bütün konular orada ele alınmış olmuş. İngiltere’nin Başbakanı Türkiye’deydi. Başbakanımız Polonya’yı ziyaret etti. Büyük bir ülkenin yürüyüşünü bu dış politikada görüyoruz. Yeni bir yıl geliyor. Hem seçimli bir yıl. Türkiye ve milletimiz için hayırlı olsun