BIST 8.839
DOLAR 34,23
EURO 37,03
ALTIN 3.012,78
HABER /  SPOR

Beşiktaşta büyük revizyon

Turkcell Süper Lig’de yarın G.Birliği ile deplasmanda karşılaşacak Beşiktaş, kadrosunda revizyon yapacak.

Abone ol

Teknik direktör Jean Tigana, Yunanistan ile oynanan milli maçta sakatlanan İbrahim Üzülmez’in yokluğu nedeniyle Başkent’te birçok futbolcusunun görev yerini değiştirmeye hazırlanıyor. Kaptanın eksikliğini tek bir oyuncu ile kapatmak yerine, takım içindeki birçok futbolcuyu başka mevkilere kaydırarak doldurmayı planlayan Fransız teknik adamın kafasındaki takım şu değişikliklerden oluşuyor:


Baki sola geçecek
İbrahim Üzülmez’in istikrarlı bir şekilde görev yaptığı savunmanın solunda, uzun süredir defansın ortasında oynayan Baki Mercimek yer alacak. Tigana’nın bu sezon siyah beyazlı takımda vazgeçemediği isimler arasında başta gelen Baki, böylece eski takımı G.Birliği’ne karşı sol kanat savunuculuğuna soyunacak. Fransız çalıştırıcı, bu değişiklikle defansın ortasında oluşacak boşluğu ise şu ana dek savunmanın sağında oynattığı İbrahim Toraman’la dolduracak. Yunanistan maçında iyi bir performans sergileyen Gökhan Zan’ın yerinde ise herhangi bir değişiklik yok.


Serdar Kurtuluş sağa
Siyah beyazlı takımın teknik patronu buna karşılık, savunmanın sağından ortasına kayan İbrahim Toraman’ın açığını ise sürpriz bir isimle kapatmaya hazırlanıyor. Geri dörtlünün sağında Ali Tandoğan’a yine şans vermeyi düşünmeyen Fransız hoca, sezonun başından bu yana orta sahada savunmaya yönelik oynattığı genç futbolcu Serdar Kurtuluş’a geri dörtlünün sağında forma verecek. Böylece Bursaspor’dan Beşiktaş’a geldiği ilk günlerde sağ bek olduğu ve ön liberoda oynayamayacağı söylenen Serdar da asıl mevkinde oynama şansı bulacak.


Fahri’yi hazırlıyor
Tigana, Gençlerbirliği karşısında ön libero olaraksa, uzun süredir ilk onbirde yer vermediği Fahri’yi hazırlıyor. Yine Fransız teknik adamın haftalardır takımdan ayrı kalan ve bir ara gönderileceği dile getirilen Brezilyalı Kleberson’u da bu karşılaşmada bir alternatif olarak düşündüğü belirtiliyor.


Kaynak : Hürriyet