BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  SPOR

Beşiktaş Rafa Silva transferini KAP'a bildirdi: İşte oyuncunun alacağı ücret

Beşiktaş, geçtiğimiz günlerde transfer ettiği Rafa Silva'yı KAP'a bildirdi. Portekizli yıldızın sözleşme detayları belli oldu.

Abone ol

Beşiktaş, yeni yıldız transferi Rafa Silva'yı renklerine bağladığını duyurmuştu. Siyah-beyazlılar KAP'a yaptığı bildirimde Portekizli yıldızın 2026-2027 sezonu sonuna kadar 3 yıllık bir sözleşme imzalandığını duyurdu.

Öte yandan Rafa Silva'nın her sezon için 6 milyon euro garanti maaş alacağı kaydedildi. İşte Beşiktaş'ın KAP'a yaptığı bildiri;

"Profesyonel Futbolcu Rafael Alexandre Fernandes Ferreira da Silva'in transferi konusunda, Oyuncu ile 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 2026-2027 sezonu sonuna kadar üç yıllık sözleşme imzalanmıştır. Oyuncuya her sezon için 6.000.000 Avro garanti ücret ödenecektir."

Rafa Silva, geçen sezon Benfica formasıyla tüm kulvarlarda 52 maçta çıktı. Deneyimli orta saha, bu karşılaşmalarda 22 gol atıp 15 kez de gol pası verdi.

"Şampiyonluklar kazanmak için buradayım"

Portekizli futbolcu, kulübün YouTube kanalında yayımlanan röportajında siyah-beyazlı takıma gelme kararının pek de zor olmadığını belirterek, "Teklifi yaptıklarında burayı zaten tecrübe etmiştim. Beşiktaş'a karşı oynadım. Atmosfer, taraftar bambaşkaydı. Resmen futbol için deli oluyorlar, futbolu çok iyi biliyorlar. İmzayı atmamın asıl sebeplerinden birisi de buydu." diye konuştu.

Tüpraş Stadı'nda oynayacağı için çok heyecanlı olduğunu ve sabırsızlandığını dile getiren Silva, hedefleri konusunda şunları ifade etti:

"Beşiktaş'la ilgili hedeflerimi söylemek kolay çünkü şampiyonluklar kazanmak için buradayım. Takımımızın hak ettiği değere ulaşmasına yardımcı olmak istiyorum. İşte bu yüzden burada ve Beşiktaş'ta olmak istedim. Kendi adıma her zaman söz verdiğim şey ise sıkı çalışmak ve oynadığımız her maçta sahada her şeyimi vermek.”

 27 numaralı formayı giyecek

Örnek aldığı Portekizli futbolcunun Luis Figo olduğunu paylaşan 31 yaşındaki Silva, hangi pozisyonda oynamayı ve hangi forma numarasını tercih ettiği sorusuna, "Normalde forvet arkasında oynuyorum. O pozisyonda oynamayı seviyorum ama kariyerimde kanatlarda da birçok maça çıktım. Bu yüzden her pozisyonda rahatlıkla oynayabiliyorum. Benim forma numaram, aslında ailem ve sahip olduğum her şeyle ilgili. Ailemi temsil ediyor. 27 daha önce kullandığım ve tekrar kullanmak istediğim numara çünkü bu kardeşimin doğum günü. Bu nedenle 27 numarayı tercih ediyorum." yanıtını verdi.