BIST 8.876
DOLAR 34,27
EURO 37,50
ALTIN 2.928,22
HABER /  DÜNYA

Berlusconi’ye bir şok daha

İtalya’da eski Başbakan Silvio Berlusconi’ye bir şok da Mediaset davasından geldi. Berlusconi için verilen 1 yıl kamu görevlerinden men ceza...

Abone ol

İtalya’da eski Başbakan Silvio Berlusconi’ye bir şok da Mediaset davasından geldi. Berlusconi için verilen 1 yıl kamu görevlerinden men cezası, Milano Temyiz Mahkemesi tarafından 2 yıla çıkarıldı.
Silvio Berlusconi 2005 yılında bankacılık skandalı ile ilgili bir davada gizli telefon görüşmelerini gazetelerinden birinde yayınlatmıştı ve bu nedenle 1 yıl hapis cezası almıştı. 77 yaşındaki Silvio Berlusconi’nin kesinleşen bu ilk mahkûmiyeti, yaşından dolayı bir yıla indirilmiş, Berlusconi cezasını kamu hizmeti yaparak çekmeyi tercih ettiğini kaydetmiş ve o yönde karar verilmişti. Milano Temyiz Mahkemesi ise bu cezayı 2 yıla çıkardı. Berlusconi’nin avukatları bugün çıkan kararla ilgili olarak ise Yüksek Mahkemeye temyiz başvurusunda bulunacaklarını açıkladı.
Senato’nun Dokunulmazlık Komisyonu, bundan iki hafta önce ikinci kez Berlusconi’nin senatörlük görevini bırakması gerektiği yönünde görüş bildirmişti. Bu konudaki son kararın ise Kasım ayında alınması bekleniyor.
(İHA)