BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Berhan Şimşek Erdoğana yüklendi

CHP'li Şimşek, Erdoğan'ın İHL'ler konusunda kendisini örnek vermesine bakın ne cevap verdi...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) üyesi Berhan Şimşek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İmam Hatip Liseleri tartışmasında kendini örnek göstermesi konusunda, “Sen çok kötü bir örneksin” dedi.

CHP Konak İlçe Başkanlığı tarafından Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde düzenlenen ‘Yüreğimiz Cumhuriyet’ konulu panele CHP PM Üyesi Berhan Şimşek, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus ve partililer katıldı. Panel konuşmacısı Şimşek, AK Parti hükümetine yüklendi. AK Parti'nin cumhuriyet kazanımlarına zarar verdiğini söyleyen Şimşek, “Cumhuriyet, bir ulusun olmazı oldurulmuş kılmasının adıdır. Tarihler vardır kaybolup gider, tarihler vardır rakamlar olarak kalır. Ancak 29 Ekim yüreğimize kazınmıştır” diye konuştu.
Bazı kesimlerin Cumhuriyet'e 2009 yılı koşullarında baktığını anlatan Şimşek, “Cumhuriyet bedava kazanılmadı. Cumhuriyetin eserleri, Cumhuriyet'le kurulan fabrikalar da bedava kazanılmadı. Şimdi ne yaptılar? Sattılar. Recep Tayyip Erdoğan Tüpraş'ı, Petkim'i, Erdemir'i babasının Rize'deki tarlasıymış gibi sattı. Oysa Birinci Dünya Savaşı antiemperyalist bir savaştı” diye konuştu.

‘İMAM HATİPLERİ MUSTAFA KEMAL AÇTI’

Cumhuriyetin aklın ve bilimin projesi olduğunu vurgulayan Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyet çağdaşlaşma projesidir. İlk İmam Hatipleri Mustafa Kemal açmıştır. Selçuklu ve Osmanlı'dan 30-40 kat daha fazla cami cumhuriyet döneminde kurulmuştur. Bazıları ‘Ne mutlu Türküm diyene’ denmesinden rahatsız oluyor. Bu sosyolojik bir tariftir. Bir Türkçülük, Turancılık, ırkçılık abesle iştigaldir. ‘Ne mutlu Türk olana’ denmiyor, çünkü bu ülkenin temellerinde böyle bir anlayış yok. Başbakan'a Pakistan'da soruyorlar, ‘İmam Hatipleri getirelim’ diyorlar, ‘Ben örneğim’ diyor. Seni örnek gösteren 29 Ekim'de kurulan Cumhuriyet'tir, İmam Hatipler değildir. İkinci örneği de göstermelisin. ‘Ben Hikmetyar'ın dizinin dibinde büyüdüm’ diye. Sen çok kötü bir örneksin. Cumhuriyetin en kötü örneği Recep Tayyip Erdoğan.”

‘DAYANIŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR’

Panel öncesi konuşma yapan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise, cumhuriyetin sevgi anlamına geldiğini vurgulayarak, “Bu sevgiyle topluma yaklaşma eğiliminde olmalıyız. Kelime oyunlarının arkasında açılımlarla, saçılımlarla toplumun ayrıştırılmaya çalışıldığı bir ortamda paylaşmaya, birbirimize daha çok sarılmaya ihtiyacımız var” diye konuştu.