BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Berhan Şimşek CHP'yi bombaladı!

Eski CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek kurultay ile ilgili çarpıcı açıklamarda bulundu...

Abone ol

CHP'de olağanüstü kurultayın toplanması için imza verenlerin Ulus'taki Atalay Oteli'nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından eski CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kurultayda yaşananların "CHP anlayışına ve parti tarihine yakışmadığını" ifade eden Şimşek, imza sayısı belirtilmeden kurultayın toplandığını öne sürdü.

Afişlerde bugünkü kurultaya ilişkin "Demokrasi şöleni" ifadesinin yer aldığını anımsatan Şimşek, "Demokrasi şölenini, hukuksuzluk şölenine çevirdiler. Bugünkü kurultay, bir tüzük kurultayı değildir, bir tüzüksavar kurultayıdır" dedi.

Şimşek, şunları söyledi;"Biz bu partinin mal sahibiyiz. Bugün bu kurultayı yapan anlayış kiracıdır. Kiracılar çıkıp gidecektir, mal sahipleri arsalarına, binalarına sahip çıkacaktır. Bu duyguyla yaptığımız değerlendirmelerde yarın kurultaya katılacağız. Buradaki sayısal yapı önemli değil.

Siyaseten duruşumuzu ve gelecekte CHP'yi cemaatlere, tarikatlara, liboşlara, ikinci cumhuriyetçilere teslim etmeyeceğimizin işareti ve belgesi olarak yarın orada olacağız. Duruşumuz, CHP'deki yarınların tarihi olacaktır."