BIST 8.908
DOLAR 34,29
EURO 37,03
ALTIN 3.029,35
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Benim boyum 1.85 tepe tepe kullan

Başbakan Erdooğan Erzurum'da halktan 'evet' oyu istedi. Tepki gösterdiği muhalefete işte böyle sslendi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan Erzurum mitinginde Kılıçdaroğlu ve MHP yönetimine yüklendi. CHP liderinin freni patlamış kamyona benzeten Erdoğan, muhalefeti ucuz hesap yapmakla suçladı.

TEPE TEPE KULLAN

Erdoğan muhalefetin polemik peşinde olduğunu iddia eterek boy tartışmasına değindi. Erdoğan, "Bunlar Erdoğan’ın boyuyla uğraşıyorlar. Benim boyum 1.85.. Tepe tepe kullan" şeklindeki sözleriyle yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

KILIÇDAROĞLU FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ

Erzurum İstasyon Meydanı'nda halka hitap eden Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun koltuğu kaptırmamak için hayır oyu istediğini savunarak, "Miting meydanlarında adeta freni patlamış kamyon gibi samimiyetsiz, ilkesiz, tutarsız ve popülist şekilde bize iftiralar atıyor. Seviyesiz bir dille bize saldırıyor" dedi.

DOGAN MEDYASI KILIÇDAROĞLU'NU KULLANIYOR

Doğan medyasına da çatan Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu malum medyanın kullandığını savunarak, "Onların suistimallerine AKP iktidarı dur dediği için seninle beraberler. Onlar 12 Eylül'ün hesabını yapmıyorlar. Onlar 2011 seçimlerinin hesabını yapıyor. Zannediyor ki 2011'de hesabımız tutacak. Orada da hesabınız tutmayacak." diye konuştu.

MHP TABANINA REVA MIDIR?

MHP yönetimine de yüklenen Erdoğan, Bahçeli'yi tabanın sesine kulak vermemekle suçladı. MHP'nin CHP'nin vagonuna takıldığını iddia eden Erdoğan, konuşmasını söyle sürdürdü:

"MHP tabanının bundan çok büyük rahatsızlık duyduğunu biliyorum. CHP genel başkanı bir ile gidiyor MHP'li başkanlar gidip onu karşılıyor, mitinginde boy gösteriyor. Bu MHP tabanına reva mıdır? Geçen gün birlikte bir resim çektirmişler gördünüz mü? O gün oraya nasıl olduysa BDP'yi sokmadılar. Bakın şimdi biraraya geldiler. Ben bunlara eskiden ruh ikizi diyordum şimdi ruh üçüzü oldular. CHP kendi hırsı, kendi istikbali için hayır diyor. Peki neden MHP hayır diyor? Vereceğiniz her hayır oyu MHP'ye değil CHP'nin ve BDP'nin hedeflerine hizmet edecektir."

DÜRÜST OL DÜRÜST

Kılıçdaroğlu'nun türban konusunda samimiyetsiz olduğunu ileri süren Erdoğan, 2 yıl önce Meclis'ten 411 oyla geçen türban yasasının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuran CHP liderine "dürüst ol dürüst" cevabını vererek, "Bunun altında şuanda genel başkan olan beyefendinin de imzası var mıydı? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Sen benim Erzumulu dadaşımı enayi mi zannediyorsun?" dedi.

Erdoğan iktidarları döneminde Erzurum'a yaptıkları hizmetleri sıraladı. Pozitif ayrımcılıkla engelli vatandaşların kamuya eleman alımında öncelik tanınacağını hatırlattı. Sendikal haklar ve toplu sözleşme hakkının da bsu paketle birlikte hayata geçeceğinin altını çizen Erdoğan, sağlıkta sessiz bir devrime imza attıklarını belirtti.