BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Ben olsaydım o su atılmazdı!

"Hakemlerin arkasında kimsi durmuyor. Korkuyorlar." Bu sözleri söyleyen...

Abone ol

MERKEZ Hakem Kurulu eski Başkanı Ufuk Özerten, hakemlerin sahipsiz kaldığını ve ortada bir yönetim sorunu olduğunu bildirdi. Özerten, "Futbol Federasyonu yönetiminde olsaydım Hilmi Ok başkanlığında bir MHK kurdurmazdım. Eğer bugün hakem camiasında şikayetler ve problemler varsa, bunda en büyük etken, Hilmi Ok’tur. Hilmi Ok’un dürüstlüğüne kimsenin sözü olamaz. Ama sadece dürüstlük, hakem yönetimi için yeterli olmuyor" dedi.

İYİ YÖNETİLMİYORLAR

Türk hakemliğinin probleminin hakemlerle ilgili değil, hakemlerin yönetimi ile ilgili olduğunu belirten Özerten, "At sahibine göre kişner. Türk hakemliği iyi yönetilmiyor. Hakemlerimiz sahipsiz kaldı. Kulüplerin, hakemlerle ilgili demeçleri ve deklarasyonları havada uçuşuyor. Ama hakem camiasından ve Futbol Federasyonu’ndan tık yok. Böyle başıbozukluk olmaz. Benim Merkez Hakem Kurulu başkanlığım dönemimde, Roberto Carlos, Hüseyin Fidan’a o suyu atamazdı. Atsa da, cezasız kalmazdı" şeklinde konuştu.

ROBERTO CARLOS'U MAÇTAN ATTIRIRDIM

Kayserispor-Fenerbahçe maçında Roberto Carlos tarafından yüzüne su fırlatılan Hüseyin Fidan’ı çok iyi tanıdığını vurgulayan Özerten, "Hüseyin, çok genç, yetenekli, cesur ve istikbal vaat eden bir hakemimizdir. Ben MHK başkanı olsaydım, o maçta Hüseyin Fidan bayrağını kaldırır, hakemini çağırır, Roberto Carlos’u oyundan attırırdı. Ama camiası gibi sahipsiz kalan Hüseyin Fidan, Roberto Carlos’dan resmen suyu yedi. Yemesine rağmen, hiçbir şey yapamadı. Kendine destek çıkılmayacağını biliyordu. Hüseyin düşündü ki, zaten maçın havası gergin, Edu atılmış, seyirci de bağırıyor. Bu şaşkınlıkla maçı bitirdi. Dirayetli bir MHK başkanı ile, bu üzücü olayın yaşanması söz konusu olamazdı" iddiasında bulundu.

ARZUMAN BÜYÜK HATAYDI

Özerten, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Hakem atamaları da yanlış yapılıyor. Örneğin İsmet Arzuman’ın, Fenerbahçe-Beşiktaş maçına verilmesi, akıl alacak bir iş değildir. Arzuman, kaliteli bir hakemdir. Ama geçen sezon oynanan hadiseli K. Erciyes-Beşiktaş kupa finali sonrası böyle bir maça atanmaması gerekirdi. Üstelik daha bir ay önce FIFA klasmanından çıkartılmıştı. Mevcut MHK, Bülent Demirlek olayını bile yüzüne gözüne bulaştırdı. Demirlek’e dahi destek gösteremedi.

HAKEMLERİMİZ KORKUYOR!

Hakemlerimizde inanılmaz bir özgüven eksikliği var. Çoğu korkuyor, telaşlanıyor, yarınını düşünüyor, haliyle sağlıklı karar veremiyor. Ama mevcut MHK, sadece geçmişe çamur atmakla gününü dolduruyor. Hilmi Ok, maalesef, -8 kere gittim, 9 kere geldim- demekle övünüyor. "

Kaynak: Hürriyet