BIST 10.008
DOLAR 35,42
EURO 36,53
ALTIN 3.048,04
HABER /  GÜNCEL

Ben oğlumun koltuk değneğiyim

Bugün anneler günü. Filiz Gürsoy da bir anne. 22 yaşındaki zihinsel engelli oğluna desteği ile adeta annelik dersi veriyor

Abone ol

Karşılıksız seven, gerektiğinde evladı için canını vermeye hazır olan milyonlarca anneden biri olan Adanalı Filiz Gürsoy (54), 22 yaşında zihinsel engelli ve epilepsi (sara) hastası oğluna adeta “koltuk değneği” görevini üstleniyor.

Oğlu Gökçe'yi, 22 yaşına gelmesine rağmen epilepsi nöbeti tutar korkusuyla bebek gibi kucağında yatıran, attığı her adımda yanında olan anne Filiz Gürsoy, oğluyla gülüyor, oğluyla ağlıyor. Ömürlerini özürlü evlatlarına adayan milyonlarca anneden biri olan Filiz Gürsoy, sadece içinden gelen coşkuyla elini ve yüzünü öpen oğluna sarılarak, gözyaşı döküyor.

EVLADI İÇİN YAŞIYOR

Filiz Gürsoy, her kadın gibi evini abajurlarla süslemek, yazın sıcak günleri geldiğinde halılarını kaldırmak istediğini belirterek, şunları kaydetti: “Ama ben bunları yapamıyorum. Yatağımızın başucunda abajur değil, oksijen tüpü var. Evimin tabanını boydan boya halı döşettim. Çünkü, oğlum yürürken dengesini sağlayamıyor” diyor

ANNE SEVGİSİ DNA'DA VAR

Çukurova Üniversitesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Ana Bilim Dalında, “anne sevgisinin sadece hormonal bir duygu değil genetik kökenli olduğunu” ortaya koyabilmek için “DNA” taramalı araştırma yapılıyor. Prof. Dr. Osman Demirhan, anne sevgisinin, yeryüzündeki hiçbir sevgiyle boy ölçüşemeyecek kadar güçlü olduğunu, bu gücün altında ise genetik faktörlerin yattığını düşündüklerini söyledi.

Demirhan, doğum yapan annelerin dokularının yenilendiğinin yapılan çeşitli bilimsel araştırmalarla ortaya konulan önemli bir gerçek olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: “Bu dokulardaki yenilemenin, annenin, bebeğinden aldığı kök hücreler kanalıyla gerçekleştiği güçlü bir ihtimal. Çünkü, kök hücreler, insan vücudunda bulunan ve her türlü vücut hücresine dönüşebilen ana hücrelerdir. Bu hücre de en fazla bebeğin kordon kanında bulunur.” Demirhan, hamilelik sırasında hasarlı dokuların bebeğin kök hücreleri sayesinde de onarıldığına dikkati çekti.