BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  GÜNCEL

Ben Hrant değil Sinanım!

ATO Başkanı Sinan Aygün, Hrant Dink'in cenazesindeki pankartlar için sert cevaplar verdi.

Abone ol

ATO Başkanı Aygün sert çıktı: Biz Türk’üz, biz Türk Milletiyiz. SİNAN Aygün, Hrant Dink’in cenazesindeki bölücü pankartlar için, “Türkiye Cumhuriyeti kimseyi kesmedi. Devlet katil, suçlu 301 olarak gösterilemez” dedi.

ANKARA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesi üzerine son günlerde “milliyetçiyim” demenin bir suç haline getirildiğini ifade etti.

ATO Meclis Toplantısı’ndaki konuşmasında, menfur cinayeti kınadıklarını belirten Aygün, “Ama suçlunun, Türk milliyetçiliği gibi gösterilmesi, suçlunun 301. madde gibi gösterilmesi, 301. maddeye atıf yapılması, ‘Katil 301’ denilmesi, ‘Katil devlet’ denilmesi, bu sloganları ben duydum orada... İşte katil belli, ortada, devlet değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti katil olmadı, hiçbir zaman da olmayacaktır.” dedi.

Cenaze töreninde açılan “Hepimiz Ermeni’yiz” pankartına tepki gösteren Aygün şunları söyledi: “O pankartların arasında ‘1.5 milyon+1’ yazan bir pankart vardı. Yani Türkler 1.5 milyon Ermeni’yi kesti ya, artı bir tanesi daha kestiniz deniyor. Bizim kimliğimiz belli, geldiğimiz yer, gittiğimiz yer belli. Biz Türk’üz, biz Türk milletiyiz ve büyük bir beraberlik altında hayatımızı devam ettiriyoruz. Ben, tekrar yineliyorum; Biz Türk milletiyiz ve 1000 yıldır bu coğrafyada yaşıyoruz. Hepimiz Hrant değiliz, benim adım Sinan Aygün, biz Hrant değiliz.”

301. maddenin “katil” olarak gösterilmesine karşı olduğunu, halkın da 301. maddenin ne anlama geldiğini bilmediğini ifade eden Aygün, bu maddeyi odasının girişine, çerçeveleterek, yorumsuz olarak astığını söyledi.