BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediyeden pazarda tartı hizmeti

Türk-İş Semt Pazarı'nın giriş ve çıkışlarına tartı aletleri koyarak, gramajda şüphe duyan vatandaşların aldığı ürünleri pazar içerisinde tekrar tartmasını sağlıyor.

Abone ol

Samsun'un Atakum ilçesinde zabıta müdürlüğü ekipleri Türk-İş Semt Pazarı'nın giriş ve çıkışlarına tartı aletleri koyarak, gramajda şüphe duyan vatandaşların aldığı ürünleri pazar içerisinde tekrar tartmasını sağlıyor.
Tartı aletlerini koymalarındaki amacın pazarda alışveriş yapan vatandaşın, aldığı ürünlerin gramajından emin olmasını sağlamak olduğunu belirten Atakum Belediyesi Zabıta Müdürü Atay Uludağ, "Bölgemizdeki pazar yerlerinde gerekli tartı ayarı ve diğer kontrollerimizi rutin olarak gerçekleştiriyoruz. Ancak bu kontrolleri yeterli görmüyoruz." dedi.

Atay Uludağ, "Bu kapsamda 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Yasası gereğince pazardan alışveriş yapan vatandaşımızın aldığı ürünleri de ücretsiz olarak belediye terazimizde tartıyoruz. Böylece hem halkımız esnafın kendisine eksik mal verip vermediği şüphesinden kurtulmuş oluyor, hem de bu uygulamamızı gören pazar esnafımız tartı konusunda daha dikkatli davranıyor." diye konuştu.

Buradaki amacın bazı uyanık geçinen esnafa geçit vermemek olduğunu da vurgulayan Uludağ, "Her mesleğin olduğu gibi pazarcı esnafının da kötü niyetlisi olabilir. Biz zabıta olarak görevimizi yapıyor ve vatandaşın kandırılmasına yönelik hareketlere karşı her türlü tedbirimizi alıyoruz. Şu ana kadar pazara gelen vatandaşımızdan aldığımız tepkiler de olumlu yöndedir. Tartı uygulaması bundan sonra da her kurulan pazar yerinde devam edecektir." açıklamasında bulundu.