BIST 9.550
DOLAR 34,53
EURO 36,11
ALTIN 2.970,68
HABER /  GÜNCEL

Belediyeden küçük adımlar

Özürlüler Müdürlüğü’nün düzenlediği “KÜÇÜK ADIMLAR” Eğitimlerine kayıtlar devam ediyor.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Özürlüler Müdürlüğü’nün gelişimsel geriliği bulunan çocukların ailelerine yönelik düzenlediği “Küçük Adımlar” eğitimlerine kayıtlar devam ediyor. Kasım ayı başında başlayacak olan yeni eğitim döneminde aileler zihinsel ve fiziksel geriliği bulunan çocuklara nasıl davranılması gerekir gibi konularda eğitim alıyor.

Zihinsel Engellilere Destek Derneği, Marmara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nin de destek verdiği eğitim programında eğitimler farklı konuların işlendiği 8 kitaptan işleniyor. Büyük Kas Becerileri, Küçük Kas Becerileri, İletişim Becerileri, Alıcı Dil Becerileri, Kişisel ve Toplumsal Beceriler gibi 5 temel gelişim alanının merkeze alınarak işlendiği Küçük Adımlar Erken Eğitim Programında, müfredatın ailelere öğretilmesi ve ailelerin programı kendi başına çocuğuna uygulayabilir duruma getirilmesi amaçlanıyor.

Program nasıl uygulanıyor?
Program başlangıcında uzmanlar tarafından ön değerlendirmeye tabi tutulan çocuklar ve aileleri ön değerlendirme raporları çerçevesinde gruplara ayrılıyor. Her grubun başında bulunan psikologlar aileleri iki oturumluk kursa tabi tutar ve eğitimin özet bilgilerini ailelere sunar. Uzman psikologlar tarafından verilen iki oturumluk mini eğitimin ardından 8 kitaptan oluşan eğitim setleri ailelere dağıtılır. Mini eğitimler ve kitap dağıtımları yapıldıktan sonra aileler, projeye destek veren üniversitelerin psikoloji bölümleri son sınıflarında okuyan ve küçük adımlar erken eğitim programının eğitimini almış bir öğrenciyle tanıştırılıyor. Ailelerle tanıştırılan öğrenciler 5 ay boyunca belli periyotlarla aileleri evlerinde ziyaret ederek program eğitimi veriyor. Eğitimleri düzenli olarak alan aileler elde ettikleri bilgiler ışığında çocuklarının fiziksel ve zihinsel gelişim takiplerini kendileri yapıyor. Program uygulaması çerçevesinde ayrıca ailelerle aylık toplantılar düzenlenerek programın takibi de sağlanıyor.

Başvuru nasıl yapılır?
Kayıt yaptırmak isteyen aileler kasım ayının sonuna kadar Özürlüler Müdürlüğü’nün 0212 252 42 00 numaralı telefonlarını arayarak Psiko-Sosyal Servisten bilgi alabilirler.