BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Belediyede zorunlu oruç iddiası

Ankara'daki bazı belediyelerde Ramazan nedeniyle yemekhane ve çay ocakları kilitlendi.

Abone ol

Tüm Bel-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Satı Burunucu'nun iddiasına göre Keçiören ve Altındağ belediyelerinde çay ocakları ve yemekhaneler Ramazan dolayısıyla kapalı. Bu belediyelerde çalışana öğle yemeği verilmiyor.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin göreve geldiğinden bu yana her yıl Ramazan ayında yemekhaneleri ve çay ocaklarını kapattığını ileri süren Burunucu, "Üstelik istisnasız her Ramazan ayında, öğle yemeği çıkarılmayan yemekhanelerde iftar yemeği veriliyor. Bu Ramazan ayında ise insanların oruç tutmaya başladıkları ilk mesai gününde sadece birkaç birimde yemek yiyecek personelin tespit edilmesi amacıyla bir liste çalışması yapılmıştır. Bu da çalışanlar arasında bir tedirginlik yaşanmasına neden olmuştur" dedi.

22 KİŞİYE YEMEK ÇIKAR MI?

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ise yaptığı açıklamada, "Bana bildirilen rakama göre yalnızca 22 kişi oruç tutmuyor. Bu kadar insan için özel yemek çıkar mı? Çay ocakları ise ben göreve geldiğim andan itibaren kapatıldı. Bunların yerine sıcak su makineleri konuldu" dedi.

TAMİRAT BAHANESİ

Keçiören Belediyesi yetkilileri ise yemekhanenin alt katında su sızması olduğunu, Ramazan ayının da fırsat bilinerek bu aksaklığın giderilmesinin amaçlandığını ifade ettiler.

Yetkililer, Ramazan ayında talebin düşük olacağı düşüncesinden hareketle çay ocaklarında da tamirat çalışmaları yürütüldüğünü, bu nedenle bir süre için kapatıldığını kaydettiler.