BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Belediye yardımlarınızı bekliyor

Belediye'nin organize ettiği 'G. Asya Depremi Yardım Kampanyası'nda miktar 3.5 trilyon liraya ulaştı. Deprem yaraların sarılması için yardımlarınız bekleniyor...

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Güney Asya'da meydana gelen Deprem ve Tsunami felaketinden sonra başlattığı yardım kampanyası devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nin Vakıflar Bankası Validesultan Şubesi'nde açtığı "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Asya Depremi Yardım Kampanyası"nın hesap numaralarına vatandaşlar havale ücreti ödemeden bağış yapabiliyorlar.

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi Asya Depremi Yardım Kampanyası" Türkiye Vakıflar Bankası Validesultan Şubesi Hesap Numaraları şöyle;

HESAP NO HESAP CİNSİ

4030000 USD (Dolar)
4030001 EURO
2030002 YTL (Yeni Türk Lirası)

Valilik'ten kampanyaya onay ve destek...

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi Asya Depremi Yardım Kampanyası" için İstanbul Valiliği gerekli izin yazısını gönderdi. Vali Yardımcısı Fikret Kasasapoğlu'nun imzasını taşıyan belgede, 26 Aralık tarihinde meydana gelen deprem ve tsunami nedeniyle onbinlerce insanın öldüğü ve çok sayıda kişinin hala mağdur durumda olduğuna dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi;

"Deprem ve tsunami nedeniyle mağdur olan insanların yardımına koşmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Pektaş, Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Erol ve Hesap İşleri Daire Başkanı Cemil Arslan sorumluluğunda İstanbul dahilinde bir yardım kampanyasının başlatılmasına, yardım kampanyası ile ilgili T.C. Vakıflar Bankası Validesultan Şubesi nezdinde YTL, USD ve EURO cinsinden 'Güney Asya Doğal Afet ve Deprem Yardım Hesabı' açılmasına, hesaplarda toplanacak yardımların tamamının afetzedelere aktarılmasına 2860 Sayılı yardım Toplama Kanunu'nun 10. Maddesine göre Valilik Makamının 13 Ocak 2005 tarih ve 866 sayılı olurlarıyla izin verilmiştir."

İlk yardım Başkan Topbaş'tan; 100 bin dolar...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş da yardım kampanyasına şahsı adına 100 bin dolar bağışladı. Başkan Topbaş ayrıca, 17 Ocak Pazartesi günkü hasılatının tamamını kampanyaya bağışlayacak olan İETT'den 5 bin YTL'lik (5 milyar lira) akbil kontörü satın aldı. Topbaş, bu ayki maaşının tamamını da Güney Asya Depremi'nden zarar görenlere bağışladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü'ne bağlı 2 bin 200 otobüsü ile İstanbul'daki Özel Halk Otobüslerinin 17 Ocak 2005 Pazartesi günkü tüm hasılatları da deprem bölgesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek çalışmalarda kullanılmak üzere bölgeye aktarılacak. İETT Genel Müdürlüğü Pazartesi günü yaklaşık 1 milyon 500 bin YTL (1.5 trilyon lira) hasılat beklerken, Özel Halk Otobüsleri de 1 milyon YTL (1 trilyon lira) civarında bir ciro bekliyor.

İstanbulluların 17 Ocak Pazartesi günü alacağı her bilet ve otobüslerde basılacak her akbil de Güney Asya'daki deprem mağdurları için içme suyu, gıda ve sağlık hizmeti olarak bölgeye ulaşacak...

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakleri yardım kampanyasına 500 bin YTL (500 milyar lira) ile Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan işçi ve memurlar da toplam 250 bin YTL (250 milyar lira) ile kampanyaya katılıyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde toplanan toplam yardım miktarı ise, 3 milyon 500 bin YTL'yi (3 trilyon 500 milyar lira) buluyor.

Başkan Topbaş; 'Büyükşehir'in kasasından da ciddi bir yardım yapacağız...'

İSKİ Genel Müdürlüğü'nün 'Ayazağa-Hacıosman-Bahçeköy İsale Hattı Su Hazneleri, Terfi Merkezleri ve Çevre Düzenleme İnşaatı'nın açılış töreninde yardım kampanyası ile ilgili açıklamalar yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, yardım kampanyasında şu ana akadar 3.5 tirilyon lira toplandığını söyledi.

Törenin ardından Uluslararası Birleşik Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği'nin toplantısı için Paris'e gideceğini belirten Başkan Topbaş, "Organize ettiğimiz kampanyaya Büyükşehir Belediyemizin kasasından da çok ciddi rakam ayrıcağız. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi'nin birimlerinden belirlenen 22 kişilik bir beyin takımınını felaket bölgesinde yardım organizasyonunu yürütmeleri için gönderiyoruz. Söz konusu ekibimiz, bölgede maaşlı elaman tutarak tesisler kuracak, böylece Belediyemizin gıda, sağlık, su-atıksu ve enkaz kaldırma çalışmalarının organizasyonunu yürütecek" dedi.