BIST 8.699
DOLAR 34,27
EURO 37,41
ALTIN 2.919,54
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediye memurlarını çıldırtan sorular

Belediyeler sorunları çözmek için şikayet telefonları veriyor. Bu numalaralara öyle sorular geliyor ki, çıldırmamak mümkün değil.

Abone ol

Kırıkkale Belediyesi ve halk arasındaki iletişimin güçlendirilmesi için oluşturulan 'Alo 188 AK Masa'ya ilginç telefonlar ve mailler geliyor. Yetkililer, özellikle kadınların pes dedirten soruları ile karşılaşıyor.

Kırıkkale Belediyesi binazı girişinde 2007 yılında faaliyete geçen AK Masa, vatandaşların sorunlarına çözüm arıyor. Masa yetkilileri yol, asfalt, kaldırımın düzensiz ve yetersiz oluşu, çevre temizliği, suların sık sık kesilmesi, bazı mahallelerde suyun zayıf ve tazyiksiz akması gibi konuları çözüme ulaştırmaya çalışıyor.

Bazen ise masa çalışanları bazı sorulare cevap vermekte zorluk yaşıyor. Özellikle kadınların sorduğu 'Akşama eşime ne yemek yapabilirim?, Bugün nereye gezmeye gidebilirim?, Kocam beni dövüyor, ne yapmalıyım?' gibi sorular karşısında yetkililer ne yapacaklarını şaşırıyor.

Yetkililer, "AK Masa'ya kuruluşundan bu güne kadar vatandaşların şahsen veya telefonla bildirdikleri şikayetleri toplam 233 adet, dilek ve talepleri 45 adete ulaştı. Şikayetler ilgili birim müdürlükleri aranarak bilgilendirildi. Bunlardan 193'üne aynı gün içerisinde netice alınmış, 40'ı ise çözümlenememiştir." dedi.