BIST 10.030
DOLAR 34,13
EURO 38,12
ALTIN 2.911,49
HABER /  EKONOMİ

Belediye işçilerinden eylem

Samandağ belediyesinde çalışan işçiler yürüyüş yaptı.

Abone ol Hatay'ın Samandağ ilçe belediyesinde çalışan ve yaklaşık 15 yıldır düzensiz ve eksik maaş ödemesi yapıldığını iddia eden işçiler ile aileleri, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekinci ile birlikte Hatay Valiliği önüne kadar yürüyüş yaparak uygulamayı protesto ettiler.

DİSK Genel Başkanı Çelebi, yürüyüş öncesi Samandağ Belediyesi önünde yaptığı açıklamada, Türkiye'de birçok sorun bulunduğunu ve çözümü için mücadele ettiklerini söyledi.

Mağdur işçilerin kazanılmış haklarını almalarını sağlamak için herkesi göreve çağıran Çelebi, şöyle konuştu:

''Samandağ'da bugün yaşanan sorun 15 yıl öncesine dayanıyor. Bugün itibariyle Samandağ Belediyesinde çalışan 186 işçinin geriye dönük birikmiş toplam alacakları 9 milyon YTL'yi aşmıştır. Emekli olup, ayrılan toplam 90 işçinin kıdem tazminatları dahil, birikmiş toplam alacakları ise 2.5 milyon YTL'yi geçmektedir. Bugün artık birilerini suçlamaktan vazgeçip bu işçilerin mağduriyetinin giderilmesi için el ele vermeliyiz.''

İşçilerin yıllardır maaşlarının ve sosyal haklarının eksik ödendiğini ifade eden Çelebi, ''Artık bu ülkede aç, susuz, yoksul insanların olmaması, işsizliğin son bulması için çalışmalıyız. Onların sesi olmak için mücadele etmeliyiz'' diye konuştu.

Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Ekici de her türlü bedeli ödeyerek, işçilerin seslerini duyurmaya çalışacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından, geniş güvenlik önlemleri altında, ellerinde pankartlarla Koyunoğlu beldesine kadar yürüyen işçiler ve aileleri daha sonra buradan araçlara binerek Antakya Uğur Mumcu Alanı'na geldi. Şükrü Güçlü Caddesi'nden yürüyerek valilik önüne gelen grup, Yunus Emre Parkı'nda toplandı.

Daha sonra, DİSK Genel Başkanı Çelebi ve Genel-İş Sendikası Başkanı Ekici ile sivil toplum örgütü temsilcileri, Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz ile görüştü.

Samandağ'dan gelen işçiler ve aileleri daha sonra dağıldı.