Bel ve boyun fıtığının tedavisinde devrim niteliğinde yeni tedavi yöntemi. Artık tedavi ozonla yapılıyor.
Abone olToplumun yüzde sekseninden fazlası hayatlarının bir döneminde bu rahatsızlığı yaşarlar. Bel ağrısı nedeniyle doktora başvuranların sayısı oldukça fazladır. Her yaşta görülmekle birlikte orta yaş grubu insanlarda daha sıktır.
İşte en sık rastlanan bu rahatsızlık için ayrık yeni bir tedavi yöntimi var. Doktorların 'devrim' olarak nitelidiği yeni yöntemi Dr. Özgür Esen Çetiner anlattı. Yeni tedavi yöntemi ozonla yapılıyor.
FITIK NEDİR?
Sırtımızda boyun bölgesinden başlayıp kuyruk sokumuna kadar uzanan 33 adet omur vardır. Bu omur kemiklerinin arasında hareketi kolaylaştıran, omurganın dayanıklı olmasını sağlayan ve darbelere karşı koruyucu görev yapan disk şeklinde bir yapı bulunur. Bu disk 2 kısımdan oluşur ve içte bulunan yumuşak tabaka dışarı doğru taştığı zaman fıtıklaşma oluşur. Bu fıtıklaşan kısım omurilik kanalındaki sinirlere baskı yapar ve bu şekilde ortaya çıkan hastalık FITIK olarak adlandırılır (bel fıtığı- boyun fıtığı)
FITIK RİSKİNDEKİLER KİMLER?
FITIĞIN BELİRTİLERİ NELER?
Yanlış duruş ve oturma bozukluğu olanlar,stresli ve huzursuz bir yaşamı olanlar,spor yaparken bilinçsiz hareket edenler ,ağır yük kaldırmak zorunda olanlar ,Ailesinde bel fıtığı rahatsızlığı olanlar risk altındadır.Belde ve bacakta oluşan ağrılar en sık belirtilerdir. Bacakta uyuşma ve güç kaybı da görülebilir. Hareket güçlüğü,yürürken yada uzun süre ayakta durmayla ağrı tarifleyebilir.
YENİ TEDAVİ YÖNTEMİ OZON
Ozon gazının fıtıkla uyumlu kas gruplarına yapılan enjeksiyonları ve sistemik ozon tedavisi fıtıkta tercih ettiğimiz tedavi yöntemini oluşturur. Yapılan enjeksiyonlar diş hekimlerinin ağız içinde kullandığı çok ince iğnelerle yapılmaktadır. Hasta için son derece kolay, risksiz ve yüz güldürücü sonuçların gözlendiği bir tedavidir.
8-10 SEANSTA DÜZELTİYOR
Hastada ozon tedavisi ile kas spazmı azaltılır çok iyi bir ödem çözücü olması güçlü bir ağrı kesici ve antienflamatuar olması nedeni ile fıtığın oluşturduğu basıyı giderir. 8-10 seans süren tedavi sürecinde hastanın sosyal hayatı etkilenmez. 15-20 dakika süren seanslardan sonra hasta normal hayatına devam edebilir.
Fıtığın ciddiyetine göre her insanda değişmekle beraber tedavinin başarı oranı oldukça yüksektir. Tedavi sonrası hastalar ameliyata gerek duymadan iyileşirler.