Dr. Nagihan Yararoğlu, ozon tedavisi sayesinde bel fıtığının ameliyatsız ve ağrısız bir şekilde iyileştirilebildiğini belirtti.
Abone olKonya Özel Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi Uzmanı Dr. Nagihan Yararoğlu, ozon tedavisi sayesinde bel fıtığının ameliyatsız ve ağrısız bir şekilde iyileştirilebildiğini belirtti.
Genellikle orta yaş grubunda görülen bel fıtığı, birçok insanın korkulu rüyası. Önceleri ameliyatla zahmetli bir süreçten sonra sağlığına kavuşabilen bel fıtığı hastaları ozon tedavisiyle umutlandı. Uzman Dr. Nagihan Yararoğlu, öncelikle belin anatomik yapısıyla ilgili bilgiler verdi. Bel omurgasında 5 adet omur bulunduğunu ifade eden Yararoğlu, "Omurlar arasında disk denilen yastıkçıklar bulunur. Bu yastıkçıklar iki kısımdan oluşur; ortada yumuşak kıvamlı bir çekirdek ve onun etrafında daha sert kıvamlı kapsül bulunur. Kapsülün yırtılmasıyla ortadaki çekirdek dışarı çıkıp, sinir köklerine bası yaparsa bel fıtığı olur." dedi.
Bel fıtığı olanlarda belden bacağa giden sinir köklerine basınç olduğu için bacak ağrısı da görüldüğünü dile getiren Yararoğlu, hastaların ortalama 30-50 yaşlarında olduğunu anlattı. Uzun zamandır bel ağrısı bulunanların ağır kaldırmayla ve ani bir hareket yapmakla bacak ağrısından da yakınmaya başladığını bildiren Yararoğlu, "Ağrı öksürmekle ve hapşırmakla artar. Hastalar oturmakta zorluk çekebilirler. Ağrı ile birlikte bacaklarda uyuşma, karıncalanma ve kuvvetsizlik görülebilir. Bel fıtığının tanısı muayene ile konur. MR ile tanı doğrulanabilir.'' diye konuştu.
Bel fıtığında etkili ve kalıcı bir çözüm sağlanabildiğini vurgulayan Uzman Dr. Nagihan Yararoğlu, son zamanlarda uygulanmaya başlayan ozon tedavisiyle ilgili şu bilgileri verdi: "Ozon (O3) 3 atomlu oksijendir. Ozon serbest oksijen radikallerin oluşumunu engeller. Disk mekanik olarak büzüşür. Diskin küçülmesi sinirlerin basıdan kurtulmasına ve sinirlerin serbestleşmesine neden olur. Ozon antienflamatuvar ve kas gevşetici etkisiyle sinir kökü üzerindeki baskıyı azaltarak ağrıyı keser. Bel fıtığında bel çevresindeki kaslara, sinir kökleri çevresine veya disk içine ozon yapılabilir. Başarı oranı yüzde 80-90'dır. Lokal enjeksiyonların yanında, ozon kandan da verilirse (büyük ozonlama), daha etkili olur.''