BIST 8.908
DOLAR 34,29
EURO 37,03
ALTIN 3.029,35

Bedeninizi sonbahara hazırlayın

Bedeninizi sonbahara hazırlayın

Bağışıklığı güçlendirmenin 10 etkili yolusonbaharda hastalanmamak için bağışıklığı güçlendirmek şart. uyku düzeninden beslenme alışkanlığına, hava kirliliğinden d vitamini takviyesine kadar basit ama etkili önerilerle bu sonbaharı hastalıktan ve yorgunluktan uzak geçirebilirsiniz. sonbaharda...

Bedeninizi sonbahara hazırlayın

Bağışıklığı güçlendirmenin 10 etkili yolu

Sonbaharda hastalanmamak için bağışıklığı güçlendirmek şart. Uyku düzeninden beslenme alışkanlığına, hava kirliliğinden D vitamini takviyesine kadar basit ama etkili önerilerle bu sonbaharı hastalıktan ve yorgunluktan uzak geçirebilirsiniz. Sonbaharda havaların soğumasıyla birlikte, vücut direnci düşmeye başlıyor. Bu durum, bağışıklığın zayıflamasına ve hastalıklara karşı vücudun güçsüz kalmasına neden oluyor. Ancak, güz mevsimi sizi korkutmasın. Sonbaharda görülen hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirmek için alınacak birçok önlem bulunuyor. Acıbadem Kadıköy Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedef Altınışık bağışıklığı korumanın en etkili 10 yolunu anlattı.

Bedeninizi sonbahara hazırlayın

C vitamini ve çinko takviyesi alın

Taze sebze ve meyvelerde bulunan C vitamini, bağışıklığı güçlendiren en önemli kaynaklardan biri. Sonbaharda yetişen yeşil soğan, pırasa, kereviz gibi sebzeler, C vitamini ve antioksidan açısından oldukça zengin. Bu aylarda, içinde bağışıklığı güçlendirecek çinko maddesi bulunan bezelye, kestane, ceviz ve fındığın da tüketilmesi öneriliyor.

Bedeninizi sonbahara hazırlayın

Bitkilerden destek alın

Ekinezya bitkisi vücudu hastalıklara karşı etkili bir şekilde koruyor. Ekinezyayı sadece çay olarak tüketmeniz yeterli ya da yararlı olmayabiliyor. Bu bitkiyi nasıl kullanabileceğinizi doktorunuza danışmalısınız. Zencefil de bronşları açtığı, salgıları yumuşattığı için bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ancak hamilelerin zencefili tüketmemesi, diğer kişilerin de zencefil tüketmeden önce doktorlarına danışması gerekiyor.

Bedeninizi sonbahara hazırlayın

Düzenli uyuyun

Bağışıklığınızı güçlendirmek için öncelikle düzenli uyumalısınız. Erken saatlerde yatıp, sabah erkenden kalkmak, sonbaharda görülecek hastalıklara karşı vücut direncini artırıyor.