BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Bedelli askerlikte merak edilenler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeşil ışık yaktığı bedelli askerlik uygulamasında şimdi detaylar üzerinde duruluyor

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti öncesinde, bedelli askerlikle ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade etmişti. Bedelli askerlik uygulamasının ayrıntıları netleşmeye başladı.

Bedelli askerlik düzenlemesinin detaylarına göre üç maddelik bir genel plan söz konusu... Bedelli askerlik konusundaki yasal düzenleme ise yeni yılın ilk ayında yasallaşacak.

35-40 YAŞ ARASINDA OLANLAR

35-40 yaş grubunu kapsayan bedelli askerlik düzenlemesinde, belli bir bedel karşılığı 21 günlük askerlik hizmetini yapanlar askerlik görevini tamamlamış olacak.

MADDİ DURUMU ZAYIF OLANLAR

35-40 yaş grubunda olup askerlik hizmetini yerine getirmemiş olanlar arasında maddi olarak yetersiz durumda olanlar ise devlete borçlanacaklar. Borçlanan bu kişiler belli bir süre kamuda görev yaparak borçlarını ödemiş olacaklar.

40 YAŞ ÜSTÜ OLANLAR

40 yaş üstü grubunda olup askerlik görevini yerine getirmeyenler ise çok daha yüksek bir bedel ödeyerek askerlik görevini yapmış olacaklar. Öte yandan bu gruptakiler ödedikleri bedel sonrası 21 günlük askerlik ya da kamuda çalışma durumundan muaf olacaklar.