BIST 8.839
DOLAR 34,26
EURO 37,03
ALTIN 3.027,80
HABER /  GÜNCEL

Bebek ölümlerinin araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu

Siyasi parti gruplarının ortak önerisiyle bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerinin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.

Abone ol

Türkiye, CİMER'e yapılan başvuru ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün ihbarı üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda 21 Mayıs 2023 tarihinde soruşturma başlatıldığı öğrenilen ' Yenidoğan çetesi' ile ilgili ortaya çıkan gerçeklerle sarsıldı. Anlaştıkları hastaneler aracılığıyla doğum yapan ailelere ve gözlerini hayata yeni açan bebeklere dehşeti yaşatan çete yüzünden şimdiye kadar 10 bebeğin hayatını kaybettiği biliniyor. TBMM Genel Kurulu tarafından bebek ölümlerinin geniş çaplı araştırılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına karar verildiği duyuruldu. Karar, siyasi parti gruplarının ortak önerisiyle alındı.

SAĞLIK BAKANI DA TOPLANTIDAYDI

AK Parti'de Sağlık Bakanı ve doktor milletvekillerinin katılımıyla düzenlenen toplantının ardından konuyla ilgili bir araştırma komisyonu kurulması kararı alındı. Genel Kurul'da siyasi parti gruplarının ortak önergesiyle bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerinin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kabul edildi. Buna göre 22 üyeden oluşacak komisyonun çalışma süresi 3 ay olacak ve gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek.