BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Demirtaş yemin tarihini açıkladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ı kabul etti

Abone ol

BDP'liler dün Meclis'e dönüş kararı aldı bugün de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Çankaya Köşkü'nde ziyaret etti.

ÇİÇEK VE CHP İLE DE GÖRÜŞECEKLER

BDP'li heyet yarın TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve CHP heyetiyle görüşecek. Çiçek'le görüşme yarın 15.00'de, CHP ile görüşme ise yarın 16.30'da gerçekleşecek.

Aslında bu görüşmenin temeli haftalar öncesine dayanıyor. BDP'liler Köşk'e çıkmak için defalarca girişimlerde bulundular ancak karşılarına "önce yemin edin" şartı çıktı.

BDP'nin "Meclis'e dönüp yemin edeceğiz" açıklamasını yeterli bulan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ı kabul etti. Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le yaptığı görüşme sonrası açıklamalarda bulundu:

"Barış ve Demokrasi partisi olarak ikinci kurultayımızı yaptıktan sonra, yönetim listemizi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ilettik. Meclis çalışmalarına katılacağımızı dün kamuoyuyla paylaşmıştık. Durumdan memnun olduklarını ilettiler. 1 Ekim'de Meclis çalışmalarına katılıp gündem uygun olursa yemin de edeceğiz."