BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Ayna Bakan'a 'katil' dedi

BDP Emine Ayna, Tarım ve Köyişleri Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker’i sert bir dille eleştirdi.

Abone ol

BDP Milletvekili Emine Ayna, partisini sert bir dille eleştiren Tarım Bakanı Mehdi Eker'e yanıtta gecikmedi: Boykotun adı tehditmiş, senin yaptığın katilliktir...

Tarım Bakanı Mehdi Eker'in de Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde, ‘BDP boykotla halkı tehdit ediyor, eşkiyalık yapıyor’ dediğini hatırlatan Ayna, şunları söyledi:

“Sizleri toplayıp ‘sandığa gitmeyin’ diyoruz ya, ‘boykot edin’ dememizi eşkiyalık olarak görüyormuş Mehdi Eker. Peki, bir halkın kimliğini inkar etmek nedir? Bir halkın dilini yok saymak nedir? Eşkiyalık bile onun yanında temiz kalır. Sen bir halkın dilini, kimliğini inkar ediyorsun. Bir halka katliam uyguluyorsun. Bir halkın linç girişimlerine izin veriyorsun, bunu kışkırtıyorsun. Bunun adı nedir? Boykotun adı tehditmiş. Senin yaptığın katilliktir. Bir de utanmadan Kürt halkına bu kimliksizliğin, bu inkarın altına ‘evet’ mührü basmasını istiyorsun. Bu kadar akıl dışı, mantık dışı çağrı olmaz.

YERLERDE SÜRÜNÜYORLAR

Buradan Mehdi Eker'e başka bir soru soracağım. Madem bizim boykot kararımız halka tehdittir. Peki, sen bir Kürt olarak, kendi kimliğini, kendi dilini inkar eden bir siyasi partide milletvekilisin. Sana ne denir? Sormak lazım. Sen kendi halkını katleden bir sisteme hizmet ediyorsun. Kendini inkara ne denir? O ağızlarından düşürmedikleri Müslümanlıkta bile kendi kendinin inkarı münafıklık değil midir? Ben bile artık düşünemiyorum bunların ettiği laflar karşısında. Bu ayaklar altına düşmüş durumdalar, bu kadar yerlerde sürünüyorlar. Bu kadar çıldırmış durumdalar.”