BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

BDP'den zehirli Çiçek benzetmesi

BDP'den Osman Baydemir için "Organları yer değiştirmiş adam" diyen Başbakan Yardımcısı Çiçek'e çok sert sözler...

Abone ol

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in "Belediyenin önünde sarı kırmızı yeşil bayrak olsa ne olur" sözlerinin ardından BDP'lilerle Cemil Çiçek arasındaki polemik büyüyor.

Çİçek'in Baydemir'e ilgili "Organları yer edğiştirmiş sözlerine BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız çok sert tepki gösterdi. Çiçek için "Zehirli Çiçek", "Beyni hadım edilmiş" sözlerini sarf eden Yıldız, “Sayın Cemil Çiçek de devlet içinde aslında düşüncesi hadım edilmiş, resmi ideoloji tarafından hadım edilmiş, resmi ideolojinin hizmetine göre onun borazanlığını yapan, devletin derinliğinin en has adamıdır” dedi.

Baydemir'e sahip çıkan Yıldız, Bakan Çemil Çiçek’in ‘zehirli bir çiçek’ olduğunu her zaman söylediklerini belirterek, şöyle devam etti:

“12 Eylül’ün hukukunun en temel aktörlerinden birisidir. 12 Eylül rejiminden bu güne kadar partilerin, iktidarların değiştiğini, ama Cemil Çiçek’in kim iktidarsa o partide en üst düzeyde yetkili olduğunu görüyoruz. Ama Sayın Baydemir’e ilişkin söylediği sözleri, biz kendisine başka şekilde ifade ediyoruz. Biliyorsunuz Osmanlı döneminde cariyelerin yanına alınan erkekleri hadım ediyorlardı. Sayın Cemil Çiçek de devlet içinde aslında düşüncesi hadım edilmiş, resmi ideoloji tarafından hadım edilmiş, resmi ideolojinin hizmetine göre onun borazanlığını yapan, devletin derinliğinin en has adamıdır.”

TAHAMMÜL EDECEKSİNİZ

Ülkede demokratik özerlik istemenin meşru olmadığını, günah ve suç olduğunu, savcıların devreye girdiğini söyleyen Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İnsanlar demokratik bir ortamda düşünlerini açıklayamıyorlarsa, silahı nasıl susturmayı düşünüyorsunuz. Eğer Osman Baydemir, Selahattin Demirtaş ve Bengi Yıldız meşru platformlarda bu halkın ne istediğini, kendileri ne istediğin ifade edemeyeceklerse, cezalandıracaklarsa, silahları nasıl susturacaksın. Bengi Yıldız, bağımsız devlet de isteyebilir, federasyon da isteyebilir, özerklik de isteyebilir. Bu bir düşüncedir netice itibariyle. Sen buna tahammül göstermek zorundasın. Bunu ‘organları yer değiştirmiş’ diye formüle ettiğinde, ben de senin beyninin hadım edildiğini, düşünemediğini, sitemin borazanlığı ve papağanı olduğunu söylerim sana sayın Çiçek.”