BIST 9.774
DOLAR 34,07
EURO 37,97
ALTIN 2.801,98
HABER /  POLİTİKA

BDP'den hükümete ağır suçlamalar

BDP Genel Başkanı Demirtaş İnegöl ve Hatay Dörtyol'da yaşanan olaylardan iktidarı sorumlu tuttu, "4 gündür devlet nerede" diye sordu

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş İnegöl ve Dörtyol'da yaşanan olaylarla ilgili hükümeti suçladı. İnegöl ve Dörtyol'da 4 gündür devletin olmadığını ileri süren Demirtaş, "Devlet 500-600 kişilik bir grubu durduramıyor. Ortada çok açık bir devlet, hükümet ve AKP provokasyonu var" dedi.

"Yaşanan çatışmaların sorumlusu BDP ve Kürt halkı değil, ölümlerin sorumlusu hükümettir" suçlamasında bulunan Demirtaş, "Hükümet bu ülkede nasıl tehlikeli bir oyun oynandığının farkına varmalı. Ülkede acilen barışa ihtiyaç var. Türk Kürt çatışması yok, bilinçli örgütlü Kürt halkına saldırı siyaseti var" dedi.

Parti olarak yarın Dörtyol'a gideceklerini açıklayan Demirtaş medyayı da kullanılar dil konusunda "şiddeti körüklemeyin" diye uyardı.

BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısından satır başları şöyle:

PARTİMİZ HEDEF GÖSTERİLİYOR

Gelinen aşamada yaptığımız onca girişime rağmen Dörtyol’da 4 gündür devlet yok, devleti harekete geçiremiyoruz. Dörtyol’da yaşananların bir grup öfkeli insan tepkisi olmadığını hükümetin tepkisinden anlamış bulunmaktayız. O bölgede partililerimiz hedef alınıyor ve bu bilinçli bir hareket olarak hayata geçiriliyor.

POLİSİN GÖZÜ ÖNÜNDE YAĞMA

Bunun siyasi zeminini Başbakan hazırlıyor. Doğrudan partimizi hedef haline getiriyor. Parti binalarımız polisin gözü önünde yağmalanıyor, itfaiye dahi müdahale etmiyor. Dörtyol’da polis Kürtlere karşı yapılan linç girişimlerini seyrediyor, bazen destekliyor hatta.

Etnik kimliği Kürt olduğu için insanların işyerleri yakılıyor, yağmalanıyor. Hükümet çok tehlikeli bir oyun oynuyor. Hükümet PKK’ye karşı Kürt halkını rehine olarak tutuyor ve şantaj yapıyor. 

BAŞBAKAN NEDEN KONUŞMUYOR

4 gündür bir ilçe katliam korkusuyla yaşıyor, Başbakan tek kelime açıklama yapmıyor. Söz konusu olan Gazze olsaydı hemen çıkar açıklama yapardı. Dört gündür bir ilçede devlet 500-600 kişilik bir grubu durduramıyor. Ortada çok açık bir devlet, hükümet ve AKP provokasyonu var. İşin siyasi iradesinin hükümet olduğu açığa çıkmıştır.

DÖRTYOL’A GİDECEĞİZ

Dörtyol’da devlet yok. Fakat biz BDP olarak orada bir katliamın gerçekleşmesini izleyecek değiliz. Gülten Kışanak’la birlikte yarın Dörtyol’a gideceğiz.

SORUMLU BDP DEĞİL HÜKÜMET

Bu işin sorumlusu BDP değildir. Yaşanan çatışmaların sorunlusu BDP değildir. Biz bütün iyi niyetimizle barışı gerçekleştirmeye çalışıyoruz.
Eğer Dörtyol’daki halk ölümlere tepki göstermek istiyorsa bunun sorumlusu AKP’dir. Ölümlerin sorumlusu AKP’dir. Hükümet bu ülkede nasıl bir tehlikeli oyun oynadığının farkına varmalıdır. Eğer bugün Türk-Kürt çatışmasına dönüşmüyorsa olaylar halkımızın duyarlılığı nedeniyledir.