BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

BDP'den 'hain kurşun' iddiasına yanıt!

BDP binasında silah bulunduğu açıklamasına BDP'li vekillerden yanıt gecikmedi

Abone ol

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, ''Binamızdan ateş açıldığı ve silahın bulunduğu yalandır'' derken BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ise ''O zaman buyurun, Cizre'deki MOBESE kameralarının bütün kayıtlarını kamuoyuna açın'' açıklamasında bulundu

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Kürt sorunun çözümü ile ilgili yeni bir konsept uygulanacağı yönündeki haberleri değerlendirirken, "Bir nevruz programı konusunda bile BDP ile diyalog kurmayan, 'BDP ile birlikte bu işi nasıl aslına uygun bir şekilde çözeriz' diye bakmayan bir hükümetin, Kürt sorunu hakkında BDP'yi muhatap alacağı koskoca bir yalandır, manipülasyondur" dedi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, Milletvekili Nursel Aydoğan ile birlikte Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde izinsiz nevruz kutmalarında çıkan olaylarda yaralanan ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören BDP Cizre İlçe Başkanı Nimet Usan'ı hastanede ziyaret etti.

İSTERLERSE GÖRÜŞEBİLİRİZ

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kışanak, Kürt sorununun çözümü ile ilgili uygulanacak yeni konsept iddialarını değerlendirdi. Böyle bir dönemde bu haberlerin yapılmasının maksatlı ve manipülatif olduğunu ileri süren "5 yıldır parlamentodayız. Bütün çözüm önerilerini sunduk. Hükümetle görüşmek istiyoruz. Anayasa yapım sürecine dahil olmak istiyoruz. Şimdiye kadar partimiz başka yerde değil, gizli saklı değil, mumla aramak gerekmiyor. Oradayız ve grubumuz var. Çağırabilir, görüşebilir, konuşabilirler. Bunu yapmıyorlar. Yapmadıkları gibi, bizim bütün çözüm önerilerimizi yok farz ediyorlar" dedi.

BİZİMLE MUHATAP OLMAK İSTEMİYORLAR

Kışanak, nevruzda bu ülkede senelerdir milyonlarca kişinin kutladığı süreci doğru yönetmek adına plan ve program yaptıklarını söyledi. Kışanak, şöyle dedi:

"Ancak AKP hükümeti bunu terörize etmek için bizim programımızı yasaklayan bir tutum içerisine girdi. BDP'yi Kürt sorunu gibi devasa bir sorunun çözümü konusunda muhatap alacağı iddia edilen hükümet, nevruz programı konusunda bile partimizi muhatap almamıştır. Biz nevruz programını 15 gün önce açıkladık ve mülki amirlere başvuruları yaptık. Bu konuda bile bizimle muhatap olmak istemeyen, karşımıza yasak koyan, programımızı hiçe sayan bir hükümetin Kürt sorununun çözümü konusunda BDP'yi muhatap alacağını mı düşünüyorsunuz? Bu kadar açık. Yasak haberinden sonra defalarca hükümetle görüşmek istedik. Hiç biri yanaşmadı. Önerilerimiz oldu, bunu dikkate almadılar. Bir nevruz programı konusunda bile BDP ile diyalog kurmayan, 'BDP ile birlikte bu işi nasıl aslına uygun bir şekilde çözeriz' diye bakmayan bir hükümetin, Kürt sorunu hakkında BDP'yi muhatap alacağı koskoca bir yalandır, manipülasyondur. Aslında ortada AKP'nin bir çözüm önerisi falan yoktur. Çözümsüzlük yaklaşımı vardır. AKP'nin bildiği bir tek şey var. Buna BDP'de dahil, Kürtler adına söz söyleyen, politika üreten tüm direniş odaklarını tasfiye etmektir."

BİNAMIZDAN ATEŞ AÇILDIĞI VE SİLAH BULUNDUĞU YALANDIR

Cizre'de bir polisin şehit olduğu bir polisinde yaralanmasına neden silahlı saldırının BDP binasından yapıldığı iddialarına ilişkin Kışanak, ilçede partililerin saldırıya uğradığını iddia etti. Polislerin Cizre'de ilçe binasına otomatik tüfeklerle ateş açtığını, ilçe başkanlarının dövüldüğünü, ilçe binasının kapısının kırıldığını iddia eden Kışanak, "İçeride 13 yaşında çenesi dağılmış bir kız çocuğu var. İlçe binamızın bahçesinden alınarak darp edilmiş durumda. Olayları önlemek devletin işidir. Yapılanlar vahşettir. Sorumluları hakkında soruşturma açılmasını istiyoruz. İlçe binamızdan ateş açıldığı ve silah bulunduğu külliyen yalan. Kendi vahşetlerini yalanla örtmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

"BÖLGEDEKİ BÜTÜN MOBESELERİ İNCELEYELİM"

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ise, Cizre'de parti binasının dışındaki bir sokaktan açılan ateş sonucu polisin vurulduğunu ifade ederek, "O zaman buyurun, Cizre'deki MOBESE kameralarının bütün kayıtlarını kamuoyuna açın" dedi.