BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,88
ALTIN 2.822,10
HABER /  POLİTİKA

BDP'den Erdoğan'a sert tepki!

BDP'den Başbakan Erdoğan'ın Güneydoğu'daki gerilimi değerlendirirken kullandığı, 'silah tüccarları' sözlerine tepki geldi.

Abone ol

BDP'den Başbakan Erdoğan'ın Güneydoğu'daki gerilimi değerlendirirken kullandığı "Silah tüccarları ve istismarcılar kazanıyor" sözlerine tepki geldi. Genel Merkez'den yapılan açıklamada, "Başbakan Erdoğan'a tavsiyemiz, önce bir aynaya bakması ve daha sonra konuşmasıdır" denildi.

BDP Genel Merkezi'nden konuyla ilgili bir yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Partimizi MHP ile CHP ile aynı safta tutan ve halka da böyle yansıtmaya çalışan Başbakan Erdoğan'a tavsiyemiz, önce bir aynaya bakması ve daha sonra konuşmasıdır" denildi.

BDP'nin açıklamasında, "Milliyetçilikte, ırkçılıkta, savaş çığırtkanlığında yarışa girenlerin, barış ve demokrasi mücadelesinde bedel ödeyen ve milyonların umudu olan BDP'nin durduğu yeri tarif etmeye hakkının olmadığı" savunuldu.

Nerede çözüm talepleri dile getiriliyorsa, iktidarın orayı yıktığı öne sürülen açıklamada, şöyle denildi:

"Bütün bunlarda gösteriyor ki AKP'nin durduğu yer, çözümsüzlüknoktasıdır, milliyetçiliktir, barış karşıtlığıdır. Partimizi MHP ile CHP ile aynısafta tutan ve halka da böyle yansıtmaya çalışan Başbakan Erdoğan'a tavsiyemiz,önce bir aynaya bakması ve daha sonra konuşmasıdır. Bizim safımız bellidir. Biz,halkımızla saf tutuyoruz. Biz, halkımızın barış istemleriyle çözüm çadırlarıylabarış hutbeleriyle saf tutuyoruz."