BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

BDP yönetimi Genelkurmay'a özendi

BDP Genelkurmay'ın akreditasyon sistemine özendi. Kongreyi izleyecek basın kuruluşları içinde birine yasak geldi.

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) 4 Eylül'de yapacağı olağan kongresinde Yeni Şafak gazetesine yasak koydu. Yeni Şafak'tan kongreyi izlemek isteyenlere izin verilmeyecek. 

BDP kongre için bütün gazetelerin temsilcilerine ve yazarlarına davetiye gönderdi. Bu kapsamda Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdulkadir Selvi'ye de davetiye gönderildi.

Ancak BDP Yeni Şafak gazetesinin "Katil Sizsiniz" manşeti üzerine gazeteye ikinci bir yazı göndererek, davetiyeyi geri istedi.

BDP'nin Yeni Şafak'a gönderdiği yazıda, "Parti yöneticilerimiz gazeteniz tarafından hedef gösterilmiştir. Gazetenizin bu tavrı nedeniyle gönderdiğimiz davetiyemizi geri çekiyoruz. Kongreyi izlemek isteyen muhabirlerinizi de akredite etmediğimizi bildiriyoruz" ifadelerine yer verildi.

GENELKURMAY AKREDİTASYONUNU HATIRLATTI

BDP'nin bu tavrı Genelkurmay Başkanlığı'nın bazı gazete ve televizyon kuruluşlarına uyguladığı akreditasyonu hatırlattı. Genelkurmay Başkanlığı uzun yıllar programlarına Yeni Şafak, Zaman ve Star gazetesi gibi gazeteleri davet etmiyordu.

10-12 yıl süren ve sert eleştirilere maruz kalan bu uygulama Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ döneminde yapılan bir basın toplantısına 'yasaklı' bu gazetelerin temsilcileri de davet edilerek kaldırılmıştı.

Akreditasyon uygulaması daha sonra Başbakanlık tarafından bazı gazetecilerin akredatisyonunun iptali ile yeniden gündeme geldi. O dönemde DTP'li milletvekilleri uygulamaya tepki göstermişti.