BIST 8.876
DOLAR 34,27
EURO 37,50
ALTIN 2.928,22
HABER /  DÜNYA

BDP gidecek HDP gelecek!

Selahattin Demirtaş, yerel seçimlere iki partiyle girileceğini genel seçimlerde de tercihin HDP olacağını söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER- BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, parti içinde kavga yaşanmadığını, iktidar yanlısı bazı kesimlerin, özellikle de danışmanlar aracılığıyla BDP'nin karıştırılmaya çalışıldığını iddia etti. "İstifa tehditi" gibi bir şeyin parti içinde kesinlikle yaşanmadığını da söyleyen Demirtaş, yerel seçimlere iki partiyle girileceğini anlattı. Seçimler sonrasında genel seçimler için karar verileceğini söyleyen Demirtaş, mümkünse HDP (Halkların Demokratik Partisi) çatısı altında örgütleneceğini açıkladı.

Selahattin Demirtaş, Habertürk'te Balçiçek İlter'in sorularını cevapladı. BDP-HDP ayrımı konusunda da soruları cevaplayan Demirtaş, yerel seçimlere Doğu'da BDH, Batı'da HDP listeleriyle seçime girileceğini söyledi. Demirtaş, genel seçimler için de HDP'yi adres gösterdi. İşte o açıklama:

"Yerel seçimlerle ilgili durum aslında uzun süre önce netleşmişti ve bunu deklare ettik kamuoyuna. Batı'da HDP ile Doğu'da ise BDP çatısı altında yerel seçimlere gidilecek. Yerel seçimler sonrasında bu iki parti oturup değerlendirmesini yapacak. Bu harekete nasıl büyüteceğimizi tartışacağız. Tabii ki asıl hedefimiz genel seçimlerde, mümkünse Halkların Demokratik Partisi çatısı altında tek listeyle seçimlere girmektir.

KARAR NASIL ALINDI?


Bu konuyu tabii ki partide tartışırken en başarılı sonucu nasıl elde edebiliriz tartışması yapıldı. Bu partide bir kavgaya, ayrıma neden olmadı hiç bir zaman. Herkes bu konudaki fikrini paylaştı ve ağırlıklı olarak iki parti çatısı altında seçime girilmesinin daha sonuç alacağı görüşü ağırlık kazandı. Bizler de nihayet bu kararı parti görüşü olarak benimsedik. Bir ayrılık gayrılık yok.

DEMİRTAŞ'IN İTİRAZI NEYDİ?

İtiraz belki partinin seçime örgütlülüğü yetişmeyebilir endişesiydi. Hep birlikte destek olarak HDP'nin örgütlülüğünün tamamlanması ve bu süreç tamamlandı. Artık bu partinin seçime girme hakkına sahip oldu."

İSTİFA TARTIŞMALARINA CEVAP

Balçiçek İlter'in istifa edecek iddiaları üzerine Demirtaş, parti içinde kesinlikle böyle bir tartışmanın yaşanmadığını söyledi. Demirtaş bu konuda Erdoğan'a yakın kesimler ve danışmanlarını suçladı:

"Hayır, hiç bir zaman bu noktaya gelmedi (istifa iddiasıyla ilgili olarak). Bakın bizim hiç bir zaman partide bulunma arayışımız halkların özgürlük, demokrasi anlayışıdır. Bizim de partide bulunma amacımız budur. Şu an eşbaşkan görevini yürütüyoruz; ancak biz hangi noktada hangi görevi yürütmemiz isteniyorsa da orada oluruz. Partimize ve halkımıza karşı bir istifa tehditi hiçbir zaman yaşanmadı. Bu noktaya hiçbir zaman gelmedi.

"BDP'NİN İÇİ KARIŞTIRILMAK İSTENİYOR"

Parti içerisindeki tartışmalar bazen kamuoyuna yanlış yansıtılıyor. Bunun üzerinden spekülasyonlar yaratılıyor ve özellikle BDP'nin içini oymaya çalışan, iktidar yanlısı kesimler, danışmanları başta olmak üzere, sanki bir ayrılık gayrılık varmış gibi oradan nemalanmaya çalışıyorlar. Tartışma oradan büyüdü, yani bizden kaynaklanan bir tartışma olmadı. 

CHP İLE İTTİFAK İDDİALARI DOĞRU MU?

CHP'nin oylarının artması için HDP'nin seçimlere girmemesinin ilkesizlik olacağını belirten Demirtaş, şöyle konuştu:
 
"Şu ana kadar biz herhangi bir partiyle ittifak konusunu resmi olarak hiç tartışmadık. bizim dışımızda kamuoyu tartışıyor. CHP'nin oyları artsın diye HDP'nin ve ya Sırrı Bey'in seçime girmemesi ilkesizlik olur bizim açımızdan."

HDP'NİN İSTANBUL ADAYI KİM OLACAK?

Sırrı Süreyya Önder'in adaylığı konusunda oluşan beklentilere açıklık getiren Demirtaş, "Tabiki Sırrı Süreyya Önder arkadaşımız çok seviliyor. Adaylığı çok tartışıldı. Bunun kararını ne tek başına biz, ne de Sırrı Bey verebilir. Bu konuyu parti organları tartışacak." dedi.