BIST 10.025
DOLAR 35,16
EURO 36,68
ALTIN 2.956,54
HABER /  POLİTİKA

BDP eylemler için sokaklara iniyor!

PKK kanadından sürekli dillendirilen 1 Eylül tarihi geldi. BDP sokak eylemleri kararı aldı.

Abone ol

İNTERNET HABERBDP, hükümetin çözüm süreci ve bu süreçte yapılacak yasal düzenlemelere dikkat çekmek için 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde meydanlara iniyor.

Başta İstanbul ve Diyarbakır olmak üzere, Van ve Mersin’de büyük mitingler düzenlemek için hazırlık yapan BDP yönetimi, diğer illerde de yürüyüşler ve etkinlikler düzenlemeyi planlıyor.

BDP’nin Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda yapacağı mitinge Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, milletvekilleri Leyla Zana, Hasip Kaplan, Nursel Aydoğan, Altan Tan ve Hüsamettin Zenderlioğlu, İstanbul Kadıköy İskele Meydanı’ndaki mitinge, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Halil Aksoy, Sabahat Tuncel ve Levent Tüzel, Van mitingine BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, milletvekilleri Esat Canan, Mülkiye Birtane, Nazmi Gür ve Özdal Üçer, Mersin mitingine ise BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken, milletvekilleri İbrahim Binici ve Ertuğrul Kürkçü katılacak.

BDP’li vekiller, MYK ve PM üyeleri, diğer illerde düzenlenecek yürüyüş ve etkinliklere de katılacak.

BDP’li Tan: Süreç başarısız olursa silaha sarılmak doğru olmaz

Bu arada BDP Diyarbakır Milletvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Altan Tan, çözüm sürecinin başarılı olmaması halinde tekrar silaha sarılmayı doğru bulmadıklarını söyledi. Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Tan, silahı ve çatışmayı savunmalarının söz konusu olmayacağını belirtti.

Tan, “Bizim demokratik mücadelemiz, hak arama mücadelemizi her sahada yoğunlaştırmak, güçlendirmek ve demokratik blokunu genişletmek.” dedi.

Öcalan’ın geçtiğimiz Nevruz’daki, “Bundan sonra hak arama meselesi silahla değil, demokratik, fikrî ve siyasî olacaktır.” mesajını hatırlatan Altan Tan, Öcalan’ın ifadelerinin BDP’ye değil, PKK’ya olduğunun altını çizdi. Yeni anayasa çalışmalarına da değinen BDP’li vekil, devletin dili konusunda AK Parti’nin geri adım attığını söyledi. Daha önce “Türkçe devletin resmi dilidir” önerisini getiren AK Parti’nin, CHP ve MHP ile aynı düzleme gelerek, “Devletin dili Türkçedir” önerisini kabul ettiğini kaydetti. Anayasanın temel konuları üzerinde hiçbir partinin uzlaşma sağlayamadığını belirtti. Bu durumun 7-8 aydır devam ettiğini dile getiren Tan, partilerin bunu bilmesine karşın, masadan kalkan taraf olmamak için komisyona devam ettiklerini vurguladı.