BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,85
ALTIN 2.821,61
HABER /  POLİTİKA

BDP bu sorulara yanıt arayacak

Bugün toplanacak olan BDP Kongresi'nde yeni yönetim belirlenecek, meclise girip girmeme tutumu netleştirilecek.

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi 2. Olağan Kongresi bugün toplanıyor. Kongrede yeni yönetim belirlenecek, meclise girip girmeme tutumu netleştirilecek.

Son dönemde eleştiri oklarının hedefindeki Barış ve Demokrasi Partisi Ankara'da ikinci büyük kongresini toplamaya hazırlanıyor.

Pazar günü düzenlenecek kongre için parti çok tartışılan özerklik ilanının arkasında durulduğunu gösteren bir slogan belirledi: "Demokratik özerklikle demokratik cumhuriyeti selamlıyoruz"

Kongrede demokratik özerklik kadar bir süre sonra kurulması planlanan çatı partisi ve BDP'lilerin meclis çatısı altına dönüşü de tartışılacak.

Pazar günü toplanacak kongrenin ilk işi partinin yeni yönetimini belirlemek olacak. Seçim sürecinde bağımsız adaylık için eşbaşkanlığı bırakan Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak'ın yeniden eşbaşkan seçilmeleri bekleniyor.

Partide isim değişikliğinin de kongrede tartışmaya açılması gündemde. Büyük Birlik Partisi ile isim benzerliği olduğu ve bunun 12 Haziran seçimlerinde oy kaybına yol açtığı gerekçesiyle bazı üyeler isim değişikliğini gündeme taşımıştı. Kongreden yansıyacak havaya göre konu gündeme alınacak.

BDP'nin ikinci kongresi bir de ilke sahne olacak. Hakkari Çukurca'da şehit edilen askerler haberinde "Katil Sizsiniz" manşeti atan Yeni Şafak gazetesi muhabirleri kongre salonuna alınmayacak.

Kongreye Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu bir çok isim davet edildi. Ama sadece onlar değil Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani de davetliler arasında.