BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

BDDKya Uzan gölgesi düştü

BDDK eski Başkanı Engin Akçakoca ve beş kurum görevlisine Uzan davasında hapis çıktı

Abone ol

BDDK eski Başkanı Engin Akçakoca ve beş kurum görevlisi, İmar Bankası’ndan, izinsiz bono ve tahvil satışı nedeniyle yargılandıkları davada, "görevi ihmal" suçundan 1’er yıl hapis ve 343’er YTL adli para cezasına çarptırıldı.

Dönemin BDDK Başkan Yardımcısı Teoman Kerman da "görevi kötüye kullanma" suçundan 2 yıl hapis ve 343 YTL adli para cezasına çarptırıldı. Cezalar, tecil edilerek, ertelendi. Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, sanıkların avukatlarıyla, şikayetçi Mustafa Tüccar, Asuman Daşdelen ve avukatları katıldı. Duruşmayı, Bağımsız Hazine Bonosu Mağdurları Derneği üyeleri de izledi.

Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel, Kerman’ın "görevi kötüye kullanma", aralarında Akçakoca’nın da yer aldığı altı sanığın da "görevi ihmal" suçundan cezalandırılmasını istedi. Sanık avukatları ise müvekkillerinin beraatlerini istediler. Yargıç Şahin Kurt, sanıklardan dönemin BDDK Başkanı Engin Akçakoca ile yöneticiler Niyazi Çakır, Levent Deveci, Mehmet Erhan Batur, Veysel Oğuz ve Nazım Demirtaş’ın "görevi ihmal" suçunu işlediklerinin anlaşıldığını belirtti. Kurt, sanıkların 1’er yıl hapis ve 343’er YTL adli para cezası ile cezalandırıldıklarını açıkladı. Akçokoca’nın yardımcısı Teoman Kerman’ın 2 yıl hapis ve 343 YTL para cezasına mahkum edildi.

Kaynak:www.hurriyet.com.tr