BIST 10.682
DOLAR 32,54
EURO 35,15
ALTIN 2.465,28
HABER /  POLİTİKA

BBPli Karacana göre 3 saldırı tek merkezden

BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, Alperen Ocakları'na yapılan saldırıların Dink ve Danıştay saldırıların arasında bağlantıya dikkat çekti.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, Ümraniye İlçe Teşkilatı ile Ataşehir Alperen Ocakları Temsilciliği'ne yapılan bombalı saldırıların Danıştay ve Hrant Dink cinayeti saldırılarını düzenleyen merkezden yönetildiğini iddia etti. Karacan, bombaların basında belirtildiği gibi ses bombası değil, parça tesirli ve basınç etkili olduğunu, öldürmeye yönelik kurgulandığını söyledi.

Ümraniye İlçe Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenleyen BPP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, önemli açıklamalarda bulundu. 22.11.2009 tarihinde Ümraniye İlçe Binası ile Ataşehir Alperenler Ocakları Temsilciliği'ne peş peşe iki bomba atıldığını hatırlatan Karacan, saldırıların hedefinin Büyük Birlik Partisi değil, Türk Milleti'nin birlik ve beraberliği olduğunu belirtti.
Karacan; "Bizler, bu saldırının kim veya kimler tarafından organize edilirse edilsin, hedefinin Büyük Birlik Partisi değil, Büyük Türk Milleti'nin birlik ve beraberliğinin olduğunun farkına varacak kadar şuurluyuz. Bu saldırıyı planlayanlar, akılları sıra bizim vatan sevgimizi ve milliyetperverliğimizi ülkeyi içine çekmeye çalıştıkları kaos ortamının oluşması için kullanmak istemişlerdir. Evet biz vatanımızı severiz. Milletimizi severiz. Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü hiç kimse ile tartışma konusu bile yapmayız. Ama biz aynı zamanda kahpece, kalleşçe planlanmış bu türden provokasyonlarla ülkeyi kaos ortamına sokacak tavır ve davranışlardan uzak duracak kadar basiret, feraset ve tecrübeye de sahibiz. Çünkü biz bu tür tezgahları yüzlerce kez boşa çıkarmış bir liderin, şehit ve ebedi liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarıyız." diyerek oyunlara gelmeyeceklerinin işaretini verdi.

Uzun süredir Büyük Birlik Partisi üzerinde oyunlar oynanmaya çalışıldığını da ifade eden Başkan Bayram Karacan, "Danıştay saldırısının, Hrant Dink cinayetinin nerelerde kurgulanıp, nasıl yapıldığını bugün herkes anlamış bulunmaktadır. Fakat yukarıda bahsi geçen olaylar olur olmaz, fatura Büyük Birlik Partisi'ne çıkarılmaya çalışılmıştır. Yapılan bu bombalı saldırıların da aynı merkezden kumanda edildiğini, vereceğimizi düşündükleri tepki ile hem ülkemizi kaosa sürükleyeceklerini, hem de bizi siyasetten tasfiye edeceklerini hesap edenlerin, hesaplarını dün nasıl bozduysak bugün de soğukkanlı, ihtiyatlı ve bize yakışan milletin birliğini önceleyen tavrımızla bir daha bozacağız." diye konuştu.