BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,12
ALTIN 2.427,46
HABER /  GÜNCEL

BBP ve SP Zonguldak a temaslarda

Zonguldak'ın Gelik beldesine gelen BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ve SP'li Kazan işçi aileleriyle görüştü.

Abone ol

Zonguldak'ın Gelik beldesine gelen BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu ile Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, ocakta mahsur kalan maden işçilerinin aileleriyle görüştü.

Topçu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında ocakta mahsur kalan işçilerin, Türk Kızılayı tarafından kurulan çadırda bekleyen yakınlarını ziyaret etti, ''geçmiş olsun'' dileğinde bulundu.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Topçu, millet olarak duaların ocakta mahsur kalan işçiler için olduğunu söyledi.

Bu tür kazalar ve yaşanan acılardan ilgililer ve yetkililerin ders alması gerekiğini anlatan Topçu, ''Hükümetin daha fazla işin üzerine eğilmesi, teknik imkanları artırması lazım. İlgilileri de bu olaya daha fazla kanale etmeli, eğer varsa insan unsuru da artırılmalıdır. İnşallah hayırlı bir neticeye ulaşırız'' dedi.

ŞEVKET KAZAN

Şevket Kazan da ziyaretinde, genel merkezlerine döndüklerinde mahsur kalan işçiler için milleti dua etmeye davet edeceklerini söyledi.

Bölgede ocakta mahsur kalan işçilerin yakınları ile görüştüklerini belirten Kazan, şöyle dedi:

''Bazı arkadaşların tepkiler gösterdiğini duydum. Biz böyle bir tepkiyle karşılaşmadık. Zonguldak'ta toprağın üzeri yeşilliklerle kaplı, insanı büyülüyor ama toprağın altı böyle değil. İş, ekmek kapısında bu tür acılı olaylar da yaşanabiliyor. Toprağın altında riskli şekilde çalışanların cüzi ücretler aldığını öğrendim. Bunların düzeltilmesi lazım. Ben Belçika'da maden ocaklarına indim, oradaki çalışma şartları çok daha farklı. Biz çok daha ilkel şartlarda çalışıyoruz. Tabii bu ayrıca düşünülebilecek bir şey. Allah ailelere sabır versin. Burada yapılması gereken tek şey duadır.''