BIST 10.487
DOLAR 32,86
EURO 35,13
ALTIN 2.430,24
HABER /  GÜNCEL

BBP rap yapıyor, AKP disko

Enteresan bir değişim var... Sağ partiler türküyü bıraktı rap, disko ve pop müziğe vurdu. Türkü kullanan tek parti ise bakın hangisi oldu.

Abone ol




ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- 29 Mart Yerel Seçimlerinde müzikle de oy isteyen partiler bu kez günümüze uygun müzik türlerini tercih etti. Bazı partiler rap müziği, bazıları disko müziği, bazıları da Zazaca müzik parçalarını tercih etti. BBP ise yerel seçimlerde bir değişikliğe imza attı. BBP’nin seçim müziğini Alperen Ocakları rap tarzında besteledi. BBP, sanatçı Turgay Türkkan’ın seslendirdiği "yürü yürü” isimli parçayı kullanıyordu. Beykoz Alperen Ocaklarından bir grup gençle birlikte Furkan Çapoğlu şarkı sözlerine rap tarzında yeniden besteledi.

ALPEREN OCAKLARI’NDAN RAP
Yeni bir misyon, sana göre çok zor-İslam benim için yek ve de tek yol- Oylar sandığa senin için girecek- BBP sana beyaz bir gelecek- Muhsin Başkana Selamlar olsun- Ezanımı susturan tetikte dursun -Türkiye El Ele büyük bu birliğe- Bizim için gelecek öncü bir Türkiye-
Sen benim paramı al ye iç savur- Alperen gelip hakkını savunur- Attığın her oy geleceği bellesin- Çektiğin her of bizleri üzmeli- Temeli bozuk ve de gösteri işleri- Vatanımı bölmeyim gösterin dişleri- Benim adım Alperen kutsal bir dava- “Nizam-ı Alem” saygı duy ezana

AKP DİSKO DEDİ
Ak Parti seçimlerde disko müzik tarzındaki “"Ak Parti Tek Devlet Tek Millet,Tek Bayrak" adı verilen müzik parçasını kullanıyor. Parçanın sözlerini ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önceki çeşitli mitinglerde sarfettiği sözlerden oluşuyor. Parçanın girişi şöyle: “O gün siz karar vereceksiniz, sandık sizin irade sizin karar sizin, Tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik, tek devlet dedik. Durmak yola devam”. Ak Parti bunun yanında Her şey Bu Millet İçin, Yeniden, Haydi Anadolu, Bu Memleket Hepimizin, Söz Verdik, Devlet Geliyor Devlet adlı parçaları kullanıyor.

MHP MARŞLA OY İSTİYOR
MHP, seçimlerde yıllardır her seçimde kullandığı Mustafa Yıldızdoğan’ın seslendirdiği “Türkiyem” adlı parçasından vazgeçmezken, partinin 40. yılı nedeniyle bestelenen 40.Yıl Marşı’nı, yine ülkücü sanatçıların seslendirdiği MHP’de Şenlik Var, Ahmet Şafak’ın Yüreğinle Gel adlı parçalarını seçim meydanlarında seslendirerek oy istiyor.

CHP’NİN TERCİHİ TÜRK HALK MÜZİĞİ
CHP ise seçimlerde Aşık Mahsuni’nin parçaları ve Türk Halk Müziği’nin parçalarını seçim meydanlarında seslendiriyor. DTP ise Or Amar adlı müzik parçasını kullanıyor. Dağın Sesi adlı grubun seslendirdiği Or Amar, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca olarak seslendiriliyor.