BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

BBC'nin en büyük grevi son aerdi

BBC'de bugüne dek görülen en büyük grev sona erdi. İngiliz yayın kurumu BBC'nin programları, çalışanların düzenlediği 24 saatlik iş bırakma eylemi sona erdi.

Abone ol

İngiliz yayın kurumu BBC'nin programları, çalışanların düzenlediği 24 saatlik iş bırakma eyleminden sonra normale döndü.

Binlerce gazeteci ve teknik eleman tarafından dün düzenlenen iş bırakma eylemi BBC'de bugüne dek görülen en büyük grev olarak tanımlandı.

BBC radyosunun bazı ünlü isimleri grev hattını geçerek normal bir şekilde çalıştılar. Ancak BBC'nin en prestijli haber programı olan 'Today' programı çalışanları 24 saatlik iş bırakma eylemini destekledi.

Çalışanlar bu eylemi, genel müdürü Mark Thompson'un masaya getirdiği binlerce kişinin işten çıkarılacağına dair planları protesto etmek amacıyla düzenledi.

Yönetim kararında diretiyor

4 bin kişinin işten çıkarılması planlarında bir değişiklik olmadığı takdirde önümüzüdeki hafta da 48 saatlik iş bırakma eylemi düzenlenecek.

BBC yönetimi ise kurumu modernize edip, teknolojiye ve programlara daha çok yatırım yapabilmek için bu işten çıkarmalardan vazegeçilemeyeceğini açıkladı.

Ulusal Gazeteciler Sendikası (NUJ) ile teknik elemanları temsil eden BECTU ve Amicu sendikaları iş bırakma eylemine 11 bin kişinin katıldığını duyurdu.

Haber: Metin Güneş
Kaynak: