BIST 10.648
DOLAR 32,76
EURO 35,22
ALTIN 2.447,70
HABER /  GÜNCEL

Bayramda kolonyaya zam yok

Bayramın vazgeçilmezleri arasındadır kolonya ve şeker. Bu yıl vatandaşın kolonyadan yana yüzü güldü. Kolonya fiyatları sabit kaldı

Abone ol

Türkiye'de kolonya üretiminde lider konumda olan Konya'da firmalar, artan girdi maliyetlerine rağmen bu yıl ürün fiyatlarına zam yapmadı.

Sektör yaklaşan bayram nedeniyle yaklaşık 2-3 ay öncesinden hazırlıklara başladı. Hazırlıklarını tamamlayan kolonyacılar satışların iyi gideceğinden umutlu.

Türkiye'de kolonya üretiminde lider konumda olan Konya'da faaliyet gösteren yaklaşık 30 firma bayramlık ürünlerini satışa sundu.


KOLONYAYA ZAM YOK

Vatandaşlar bu yıl kolonyaları zamsız fiyattan alacak. Kolonyanın ham maddesi olan etil alkolü Brezilya, Pakistan gibi ülkelerden ithal ediliyor. Ancak bu yıl dolardaki ani artış nedeniyle hammadde maliyetleri önemli oranda arttı. Geçen sene dolar 1,25 lira iken bu yıl 1,80'e kadar çıktı. 

Ambalaj fiyatlarının  da artması kolonyanın maliyetini yükseltti. Fakat kolonyacılar vatandaşın kriz nedeniyle alım gücünün zayıf olduğunu düşünerek bunu fiyatlarına yansıtmadılar.


KOLONYA FİYATLARI NE KADAR?

 Limon ve tütün başta olmak üzere gül suyu, iğde, menekşe gibi birçok çeşitte farklı kokulu üretilen kolonyalar ortalama fiyatları şöyle:

280 gram kolonya 1-1,5 liradan, 420 gram kolonya da 2-2,5 liradan satın alınabilecek.

Kolonyacılar vatandaşlardan, kendilerinin ve misafirlerinin sağlığına zarar gelmemesi için merdiven altı tabir edilen kalitesiz ürünlere itibar etmemelerini istedi.